El festival What the Foc! reuneix els millors xefs de brases

lacosta

Arriba la primera edició del What the Foc!, el festival de la barbacoa, una nova proposta d’oci que omplirà de gastronomia i música tindrà lloc al Parc de la Torrassa de l’Hospitalet (Barcelona). Després de l’èxit de les propostes culinàries d’Eat Street, What the Foc! creix i es trasllada al Parc de la Torrassa, un lloc ideal per gaudir de l’aire lliure i de les barbacoes que oferirà el festival. Amb la nova ubicació comptarà amb una zona de terrassa amb taules de pícnic, dues zones infantils i a més comptarà amb grades pròpies, tot això farà que el parc sigui un lloc ideal perquè es celebri el festival.

En aquesta primera edició What the Foc! comptarà amb la col·laboració de Radio Primavera Sound, que serà l’encarregada d’amenitzar el cap de setmana amb una selecció de Djs. Radio Primavera Sound deixarà els seus estudis al Born per programar la música durant els dos dies del festival. Ben Cardew portarà el seu show picking Line Noise el dissabte juntament amb DJ Phidias (Latino Body), Most Wanted Crew (Most Wanted FM) i tancarà la nit Mimikamb el seu projecte She’s On Tape. El diumenge començarà la sessió Different Fellows de Maties e aqir, seguit de LVCHA del col·lectiu Femnoise i el responsable de tancar el festival serà Zonzo i el seu Discomonia.

Els xefs del festival
La cuina amb barbacoa és la més antiga del món i cada país té la seva pròpia tradició. Al What the Foc! es podran veure i degustar diferents tradicions de barbacoa, i comptarà amb la participació de grans especialistes de les brases. No podrien faltar a la cita Christian Angel Civitale i Matias Tino (xefs darrere de Dos Boludos), dos mestres del rostit argentí que a més van aconseguir portar a Espanya la recepta original de chimichurri que va conquistar generacions al barri de Floresta, a Buenos Aires. Ens aproparan a la tècnica de rostit a la creu. Sense sortir d’Argentina tindrem les brases i les excel·lents carns de Delicatessen Argentina. El peruà Jeff Espinoza de Warike farà servir la caixa xinesa, tècnica innovadora i sense gairebé presència a Barcelona, ​​aquesta serà una bona oportunitat per descobrir i veure en primera persona aquesta innovadora tècnica. Espinoza format a l’escola Hofmann, ha passat per grans cuines com el Tanta de Barcelona, ​​el Lima London amb estrella Michelin i el Lima Floral de Virgili Martinez, també a Londres.

Sense allunyar-nos molt de Perú, ens acostem a la proposta de la xef filipina-brasilera Laila Bazham, co-propietària d’Hawker4. Serà un autèntic luxe comptar amb la seva presència al festival, i la seva cuina que beu de les receptes de carrer de Corea, Japó, Singapur, Vietnam, Tailàndia o Filipines amb una tècnica renovada i més a prop de l’alta cuina europea. De Filipines ens apropem a la cuina índia d’alta qualitat de la mà del xef Kuldeep Singh, cofundador de Masala’73 Curry Bar. Una altra proposta de luxe serà la proposta gastronòmica fruit de la unió d’INTA & El Tarantín, sota el nom Arrel Carib, s’uneixen dos projectes diferents per representar el Carib.

Catalunya té una llarga tradició de la brasa amb els calçots i les carxofes i tindran gran protagonisme en aquesta edició del festival de la mà de Genís Viada i Francesc Brugat xefs darrere del projecte Cuiners de la Terra. Seguint amb la tradició catalana, trobem a Raquel Blasco i Marc Santamaría els xefs i les ànimes darrere de Casa Xica, una parella catalana que ha viscut diversos anys a Shangai i la seva proposta fusiona la tradició catalana amb l’asiàtica. El projecte de Jordi García Bonilla (Carambola) i Jordi Gabaldà (xef que ha estat al capdavant del restaurant Contrast i del projecte d’street food l’Agosarada), tampoc es perdran el festival i portaran el Carambola + L’immoral un projecte en el qual estaran enfrontats colze amb colze elaborant diferents versions del mateix plat: carn a càrrec d’un, i peix a càrrec de l’altre. I finalment, tampoc podia faltar a la cita La Burguesería de Sant Cugat del Vallès, on es pot degustar una carn procedent del Moianès de la Granja La Bassola, que compta amb la certificació de qualitat de Girona. El Penedès tindrà també representació a les mans de Beercat i el seu restaurant amb carta vegana & flexiteriana, Beercat serà la cervesa oficial del festival amb una varietat de cerveses artesanals km0.

Aquesta nova iniciativa ofereix una gran varietat de propostes de qualitat, sent el pla ideal de cap de setmana per a tot tipus de públics i per a tota la família, ja que també comptarà amb espais habilitats per als més petits.

p

p

p

p

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

ARRIBA LA TERCERA EDICIÓ DEL FESTIVAL SECO

SECO desplega un potent programa de concerts, arts escèniques, cinema, gastronomia i arts visuals del 12 al 15 d'abril al…

L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

L’Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia, els nous guardons anuals de l’Acadèmia, que projectaran els valors artístics,…