El festival What the Foc! reuneix els millors xefs de brases - La Costa

lacosta

Arriba la primera edici√≥ del¬†What¬†the Foc!, el¬†festival de la barbacoa, una nova proposta d’oci que omplir√† de gastronomia i m√ļsica tindr√† lloc al Parc de la Torrassa de l’Hospitalet (Barcelona). Despr√©s de l’√®xit de les propostes culin√†ries d’Eat Street, What the Foc! creix i es trasllada al Parc de la Torrassa, un lloc ideal per gaudir de l’aire lliure i de les barbacoes que oferir√† el festival. Amb la nova ubicaci√≥ comptar√† amb una zona de terrassa amb taules de p√≠cnic, dues zones infantils i a m√©s comptar√† amb grades pr√≤pies, tot aix√≤ far√† que el parc sigui un lloc ideal perqu√® es celebri el festival.

En aquesta primera edici√≥ What the Foc! comptar√† amb la col¬∑laboraci√≥ de¬†Radio Primavera Sound, que ser√† l’encarregada d’amenitzar el cap de setmana amb una selecci√≥ de Djs.¬†Radio Primavera Sound deixar√† els seus estudis al Born per programar la m√ļsica durant els dos dies del festival. Ben Cardew¬†portar√† el seu show picking¬†Line Noise¬†el dissabte juntament amb¬†DJ Phidias¬†(Latino Body),¬†Most Wanted Crew¬†(Most Wanted FM)¬†i tancar√† la nit¬†Mimikamb el seu projecte¬†She’s On Tape. El diumenge comen√ßar√† la sessi√≥¬†Different Fellows¬†de¬†Maties e aqir, seguit de¬†LVCHA¬†del col¬∑lectiu¬†Femnoise¬†i el responsable de tancar el festival ser√†¬†Zonzo¬†i el seu¬†Discomonia.

Els xefs del festival
La cuina amb barbacoa √©s la m√©s antiga del m√≥n i cada pa√≠s t√© la seva pr√≤pia tradici√≥. Al What the Foc! es podran veure i degustar diferents tradicions de barbacoa, i comptar√† amb la participaci√≥ de grans especialistes de les brases. No podrien faltar a la cita¬†Christian Angel Civitale i Matias Tino¬†(xefs darrere de¬†Dos Boludos), dos mestres del rostit argent√≠ que a m√©s van aconseguir portar a Espanya la recepta original de¬†chimichurri¬†que va conquistar generacions al barri de Floresta, a Buenos Aires. Ens aproparan a la t√®cnica de rostit a la creu. Sense sortir d’Argentina tindrem¬†les brases i les excel¬∑lents carns de¬†Delicatessen Argentina. El peru√†¬†Jeff Espinoza¬†de¬†Warike¬†far√† servir la caixa xinesa, t√®cnica innovadora i sense gaireb√© pres√®ncia a Barcelona, ‚Äč‚Äčaquesta ser√† una bona oportunitat per descobrir i veure en primera persona aquesta innovadora t√®cnica. Espinoza format a l’escola¬†Hofmann, ha passat per grans cuines com el Tanta de Barcelona, ‚Äč‚Äčel Lima London amb estrella Michelin i el Lima Floral de Virgili Martinez, tamb√© a Londres.

Sense allunyar-nos molt de¬†Per√ļ, ens acostem a la proposta de la xef filipina-brasilera¬†Laila Bazham, co-propiet√†ria¬†d’Hawker4. Ser√†¬†un aut√®ntic luxe comptar amb la seva pres√®ncia al festival, i la seva cuina que beu de les receptes de carrer de Corea, Jap√≥, Singapur, Vietnam, Tail√†ndia o Filipines amb una t√®cnica renovada i m√©s a prop de l’alta cuina europea. De Filipines ens apropem a la cuina √≠ndia d’alta qualitat de la m√† del xef¬†Kuldeep Singh, cofundador de¬†Masala’73 Curry Bar. Una altra proposta de luxe ser√† la proposta gastron√≤mica fruit de la uni√≥ d’INTA & El Tarant√≠n, sota el nom¬†Arrel Carib, s’uneixen dos projectes diferents per representar el Carib.

Catalunya t√© una llarga tradici√≥ de la brasa amb els cal√ßots i les carxofes i tindran gran protagonisme en aquesta edici√≥ del festival de la m√† de¬†Gen√≠s Viada i Francesc Brugat¬†xefs darrere del projecte¬†Cuiners de la Terra. Seguint amb la tradici√≥ catalana, trobem a¬†Raquel Blasco i Marc Santamar√≠a¬†els xefs i les √†nimes darrere de¬†Casa Xica, una parella catalana que ha viscut diversos anys a Shangai i la seva proposta fusiona la tradici√≥ catalana amb l’asi√†tica. El projecte de¬†Jordi Garc√≠a Bonilla¬†(Carambola) i¬†Jordi Gabald√†¬†(xef que ha estat al capdavant del restaurant¬†Contrast¬†i del projecte d’street food¬†l’Agosarada), tampoc es perdran el festival i portaran el¬†Carambola + L’immoral¬†un projecte en el qual estaran enfrontats colze amb colze elaborant diferents versions del mateix plat: carn a c√†rrec d’un, i peix a c√†rrec de l’altre. I finalment, tampoc podia faltar a la cita¬†La Burgueser√≠a¬†de Sant Cugat del Vall√®s, on es pot degustar una carn procedent del Moian√®s de la Granja La Bassola, que compta amb la certificaci√≥ de qualitat de Girona. El Pened√®s tindr√† tamb√© representaci√≥ a les mans de¬†Beercat¬†i el seu restaurant amb carta vegana & flexiteriana, Beercat ser√† la cervesa oficial del festival amb una varietat de cerveses artesanals km0.

Aquesta nova iniciativa ofereix una gran varietat de propostes de qualitat, sent el pla ideal de cap de setmana per a tot tipus de p√ļblics i per a tota la fam√≠lia, ja que tamb√© comptar√† amb espais habilitats¬†per als m√©s petits.

p

p

p

p

Notícies Relacionades

VOLS CON√ąIXER EL GREC DE LA M√Ä DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaci√≥ oberta que far√† Cesc Casades√ļs per donar a con√®ixer tota la programaci√≥ d'enguany!

ARRIBA LA TERCERA EDICI√ď DEL FESTIVAL SECO

SECO desplega un potent programa de concerts, arts esc√®niques, cinema, gastronomia i arts visuals del 12 al 15 d'abril al…

L'Acad√®mia Catalana de la M√ļsica presenta els Premis Al√≠cia

L‚ÄôAcad√®mia Catalana de la M√ļsica presenta els Premis Al√≠cia, els nous guardons anuals de l‚ÄôAcad√®mia, que projectaran els valors art√≠stics,…