Tornen els vermuts de l'Hora del Jazz!

lacosta

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 26 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. El festival programa propostes diverses de l’actualitat de l’escena catalana, pujant a l’escenari el millor de l’escena jazzística del nostre país i obre el jazz a nous públics, a més dels habituals del festival.

Enguany el festival s’ha vist obligat a reduir la seva programació, però no la seva qualitat. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebaixat la subvenció que atorga anualment per a totes les activitats que es fan des de l’AMJM (gairebé un 24% respecte a l’any passat i un 65% respecte al 2009). El festival ho vol fer saber per explicar al seu públic que no poden plantejar el festival com si no hagués passat res. Davant aquest fet, i perquè volen mantenir unes condicions de treball dignes de tots els que hi participen, han pres la decisió de reduir programació respecte l’any passat de 14 concerts a 11 actuacions, sense baixar la qualitat de les propostes i mantenint-se fidels a l’esperit del festival.

Com cada any oferiran una programació diürna i gratuïta durant tots les caps de setmana de setembre a la Plaça de la Vila de Gràcia, ampliant també aquest any amb un concert aBigues i Riells; i una programació nocturna que enguany programarà dos concerts al Vinseum de Vilafranca del Penedès i al Café del Conservatori del Liceu.

En la programació diürna diumenge 4 de setembre serà el torn de de l’emoció d’Abrié-Cordero Duo i d’Albert Bello & Oriol Saña Quartet, que ens vindran a presentar el seu nou disc Boston Bridges, un treball fruit de la trobada entre músics de procedències i influències diverses.

El diumenge 11 de setembre podrem escoltar la música del duet explosiu Marco Mezquida & Manel Fortià, que l’any passat varen editar el seu primer treball conjunt My Old Flame; iXavier Dotras Trio que presentarà el seu sisè treball Paintings, un homenatge als pintors i a la pintura dels segles XIX, XX i XXI.

Diumenge 18 de setembre tindrem les composicions originals de Martín Leiton Trio i la improvisació de Diana Palau & Joel Moreno Project, que també varen treure el seu primer disc l’any passat, PLAY.

Finalment, diumenge 25 de setembre serà el torn de la subtilesa, la intensitat i complicitat d’Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet i tancarà la música a mig camí entre el jazz i el rock de Néstor Giménez.

Enguany, i com a novetat, la programació de dia del festival farà parada al Castell de Montbui de Bigues i Riells, el mateix diumenge 25 de setembre, amb Clara Sallago Quintet. La cantant catalana establerta a París vindrà a presentar el seu nou treball Cantos de Hidra.

Dins la programació de nit, hi haurà dos concerts molt especials. El primer el 17 de setembre a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès amb el talent d’Ignasi Terraza Trio, un dels músics de jazz més valorats actualment a nivell nacional i internacional; i el segon el dijous 29 de setembre al Café del Conservatori del Liceu amb Gonzalo del Val Trio, que reuneix alguns dels músics més destacats i sol·licitats del panorama nacional actual, Gonzalo del Val, David Mengual i Marco Mezquida i que presentaran el seu segon treball Koiné.

 

Notícies Relacionades

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

DEMÀ COMENÇA EL CICLE DE CONCERTS BRASILERS "NITS DE BRASIL"

El festival Día de Brasil programa Nits de Brasil, un cicle de concerts gratuïts amb artistes brasilers establerts a Barcelona…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…