TORNA EL MILLOR JAZZ A LA FRESCA AMB L'HORA DEL JAZZ - La Costa

lacosta

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 28 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu que programa algunes de les millors propostes de l’escena catalana del jazz.

Com cada any oferiran una programació diürna i gratuïta durant quatre caps de setmana de setembre a la plaça de la Vila de Gràcia. Un any més amplia els concerts fora de Barcelona i, com l’edició anterior, realitza concerts a Bigues i Riells,  Vilafranca del Penedès, Girona i Tarragona.

En aquesta ocasió el festival té un clar component reivindicatiu. Per una part envers la precària situació laboral dels músics, motiu pel qual els músics que hi participaran ho faran en unes condicions de treball dignes, contractats laboralment, com marca la normativa vigent. Per altra banda, l’Hora del Jazz també ha volgut apostar enguany per donar visibilitat a la presència de la dona en el jazz català, en aquesta edició cinc de les formacions que hi participaran són liderades o coliderades per dones i, finalment, també vol reivindicar la manca de llibertats que està experimentant l’àmbit artístic aquests dies.

Els darrers quatre diumenges de setembre la programació del festival es concentrarà a la plaça de la Vila de Gràcia. Arrencarà el diumenge 9 de setembre  a les 17.00 hores amb Carme Canela & Joan Monné que presentaran un grapat de estàndards del songbook americà, amb clàssics de George Gershwin o Cole Porter, però també amb composicions de Thelonious Monk o Duke Ellington. Els seguirà el duo Lucía i Horacio Fumero, format pel membre històric de la pulsació rítmica de Tete Montoliu -Horacio Fumero- i la seva filla -Lucía-, que l’acompanya al piano i a la veu.

El diumenge 16 de setembre  a les 17.00 hores podrem escoltar la música del Iago Aguado Quartet, format per David Soler, David Mengual, Oriol Roca i Iago Aguado. Es tracta d’un projecte musical de caràcter íntim que dibuixa paisatges sonors de diferents textures, colors i musicalitat. Al quartet el seguirà, a les 18.00 hores, la formació Vigorous, un trio de música contemporània instrumental amb una sonoritat fresca i espontània que combina tant elements acústics com electrònics.

El diumenge 23 de setembre, a les 17.00 hores, serà el torn de l’artista Sabina Witt que presentarà el seu darrer treball inspirat en les dones de la història i que busca donar visibilitat a aquelles veus que sovint han estat silenciades i apartades de la vida artística. A les 18.00 hores el trio de jazz Unexpected li pendrà el relleu. La formació de caràcter jazzístic, conformada per Sergi Sirvent, Esteban Hernández i Dani Domínguez, juga amb alts nivells d’interacció i té una identitat sonora pròpia i personal.

Finalment, diumenge 30 de setembre serà el torn del selecte repertori de cançons de caire instrumental del The Cheap Trick Trio, que interpretaran una extensa llista amb temes dels millors instrumentistes de diferents èpoques. Una hora més tard, a les 18.00 hores, serà el torn de la força de la cantant i compositora DÁCIL amb la presentació del seu disc “Mamma Shark”. Situat entre l’indie pop i el disco, l’últim treball de DÁCIL, produït per Marc Parrot, comprèn peces tant cinematogràfiques com humorístiques, totes elles banyades per la potent força vocal de la cantant.

Notícies Relacionades

Tornen els vermuts de l'Hora del Jazz!

Aquest diumenge arrenca una nova edició del festival L'Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu envairà tot el mes de…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…