TORNA EL MILLOR CINEMA ITALIÀ

lacosta

Arriba una nova edici√≥ de la MCIB – Mostra de Cinema Itali√† de Barcelona, amb la millor selecci√≥ del cinema fet a It√†lia el 2016 i que encara no s’ha vist a Espanya.

La¬†Mostra de Cinema Itali√† de Barcelona – MCIB,¬†que¬†tindr√† lloc de l’16 al 21¬†de desembre¬†als¬†Cinemes Verdi¬†de Barcelona, d√≥na a c√≤neixer un avan√ßament de programaci√≥ de la seva cinquena edici√≥. Com cada any l’entrada a les projeccions de la MCIB √©s gratuita, amb aforament limitat.

La¬†Secci√≥ Oficial¬†d’aquest inclou entre d’altres llargmetratges a:¬†Fiore¬†de Claudio Giovannesi, que es va presentar amb gran √®xit a la secci√≥¬†Quinzaine des R√©alisateurs del Festival de Cannes;¬†Indivisibili¬†d’Edoardo De Angelis, film revelaci√≥ que¬†es va presentar dins la secci√≥ Giornate degli Autori del¬†Festival di Venezia;¬†La ragazza del mondo,¬†√≤pera prima¬†de Marco Danieli, que s’introdueix al m√≥n dels Testimonis de Jehov√† a trav√©s de la hist√≤ria d’una jove a la qual li impedeixen estimar;¬†Orecchie¬†d’Alessandro Aronadio, presentat al¬†Festival de Ven√®cia;¬†Piuma,¬†com√®dia de Roan Johnson seleccionada a concurs dins el Festival de Ven√®cia¬†i¬†Vangelo¬†del reconegut director teatral i cinematogr√†fic Pippo Delbono.

Els curtmetratges presents en l’edici√≥ d’enguany i que opten al Premi CSCI al Millor Curtmetratge s√≥n els curts que han format part de¬†SIC@SIC, un projecte dut a terme entre la¬†Settimana Internazionale della Critica¬†i l’Istituto Luce Cinecitt√†,¬†amb l’objectiu de promoure als joves autors italians. Aquesta col¬∑laboraci√≥ els va donar¬†pas a la¬†73. Mostra Internazionale di Arte Cinematografica, per a donar-se a con√®ixer. Els set curts seleccionats s√≥n:¬†Alice¬†de Chiara Leonardi,¬†Atlante 1783¬†de Maria Giovanna Cicciari,¬†Colazione sull’erba¬†d’Edoardo Ferraro,¬†Dodici pagine¬†de Riccardo Caruso, Roberto Tenace, Luigi Lombardi i Elisabetta Falgana,¬†Era iere¬†de Valentina Pedicini,¬†Notturno¬†de Fatima Bianchi i¬†Vainilla¬†de Rossella Inglese.

Per la seva banda, una de les projeccions especials que tindrà aquest any el festival serà el film Questi Giorni, la nova pel·lícula de Giuseppe Piccioni, director de films com Fuori dal mondo (guanyador de cinc David de Donatello al 1998), Luce dei miei occhi (Coppa Volpi a Venècia el 2001 als dos protagonistes Luigi Lo Cascio i Sandra Ceccarelli), el més recent, Giulia non esce la sera 2009 amb Valerio Mastandrea i Valeria Golino, i Il rosso e il blu 2014, amb Margherita Buy i Riccardo Scamarcio.

Finalment, la secci√≥ dedicada als cl√†ssics ser√† l’encarregada de clausurar el festival el 21 de desembre amb dues pel¬∑l√≠cules “nadaleques”,¬†Risate di Gioia¬†de Mario Monicelli i¬†Regalo di Natale¬†de¬†Pupi Avati.

L’objectiu¬†de la MCIB¬†√©s el de¬†convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusi√≥ del millor cinema itali√† a Espanya.¬†Un Festival de Festivals que reunir√†, en un √ļnic esdeveniment, les millors pel¬∑l√≠cules italianes del 2016, que encara no han tingut estrena comercial a Espanya i que, en la seva majoria, s’estarien estrenant per aquestes dates a It√†lia. Enguany el reconegut cr√≠tic de cinema¬†Maurizio Di Rienzo¬†ha estat l’encarregat de dur ¬†a terme la selecci√≥ de la Secci√≥ Oficial.

Totes¬†les pel¬∑l√≠cules que es podran veure a la MCIB 2016 estaran presentades pels propis directors i actors convidats, amb la voluntat d’apropar al p√ļblic barcelon√≠ el cinema itali√† m√©s actual. En les properes setmanes¬†donarem a con√©ixer el llistat de convidats de la cinquena edici√≥ de la MCIB.

La MCIB √©s una mostra¬†organitzada per l’Istituto¬†Luce¬†Cinecitt√†¬†en col¬∑laboraci√≥ amb l’IstitutoItaliano di Cultura¬†¬†i el Centro di Studi sul Cinema Italiano,¬†i sota el patrocini del Ministeri de Cultura itali√† i del Consolat General d’It√†lia a Barcelona.

Notícies Relacionades

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecci√≥ de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aqu√≠ el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formaci√≥, la participaci√≥ i la qualitat s√≥n els elements diferenciadors del festival, que se celebrar√† del 8…