TORNA EL MILLOR CINEMA ITALIÀ

lacosta

Arriba una nova edició de la MCIB – Mostra de Cinema Italià de Barcelona, amb la millor selecció del cinema fet a Itàlia el 2016 i que encara no s’ha vist a Espanya.

La Mostra de Cinema Italià de Barcelona – MCIB, que tindrà lloc de l’16 al 21 de desembre als Cinemes Verdi de Barcelona, dóna a còneixer un avançament de programació de la seva cinquena edició. Com cada any l’entrada a les projeccions de la MCIB és gratuita, amb aforament limitat.

La Secció Oficial d’aquest inclou entre d’altres llargmetratges a: Fiore de Claudio Giovannesi, que es va presentar amb gran èxit a la secció Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Cannes; Indivisibili d’Edoardo De Angelis, film revelació que es va presentar dins la secció Giornate degli Autori del Festival di Venezia; La ragazza del mondo, òpera prima de Marco Danieli, que s’introdueix al món dels Testimonis de Jehovà a través de la història d’una jove a la qual li impedeixen estimar; Orecchie d’Alessandro Aronadio, presentat al Festival de Venècia; Piuma, comèdia de Roan Johnson seleccionada a concurs dins el Festival de Venècia i Vangelo del reconegut director teatral i cinematogràfic Pippo Delbono.

Els curtmetratges presents en l’edició d’enguany i que opten al Premi CSCI al Millor Curtmetratge són els curts que han format part de SIC@SIC, un projecte dut a terme entre la Settimana Internazionale della Critica i l’Istituto Luce Cinecittà, amb l’objectiu de promoure als joves autors italians. Aquesta col·laboració els va donar pas a la 73. Mostra Internazionale di Arte Cinematografica, per a donar-se a conèixer. Els set curts seleccionats són: Alice de Chiara Leonardi, Atlante 1783 de Maria Giovanna Cicciari, Colazione sull’erba d’Edoardo Ferraro, Dodici pagine de Riccardo Caruso, Roberto Tenace, Luigi Lombardi i Elisabetta Falgana, Era iere de Valentina Pedicini, Notturno de Fatima Bianchi i Vainilla de Rossella Inglese.

Per la seva banda, una de les projeccions especials que tindrà aquest any el festival serà el film Questi Giorni, la nova pel·lícula de Giuseppe Piccioni, director de films com Fuori dal mondo (guanyador de cinc David de Donatello al 1998), Luce dei miei occhi (Coppa Volpi a Venècia el 2001 als dos protagonistes Luigi Lo Cascio i Sandra Ceccarelli), el més recent, Giulia non esce la sera 2009 amb Valerio Mastandrea i Valeria Golino, i Il rosso e il blu 2014, amb Margherita Buy i Riccardo Scamarcio.

Finalment, la secció dedicada als clàssics serà l’encarregada de clausurar el festival el 21 de desembre amb dues pel·lícules “nadaleques”, Risate di Gioia de Mario Monicelli i Regalo di Natale de Pupi Avati.

L’objectiu de la MCIB és el de convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusió del millor cinema italià a Espanya. Un Festival de Festivals que reunirà, en un únic esdeveniment, les millors pel·lícules italianes del 2016, que encara no han tingut estrena comercial a Espanya i que, en la seva majoria, s’estarien estrenant per aquestes dates a Itàlia. Enguany el reconegut crític de cinema Maurizio Di Rienzo ha estat l’encarregat de dur  a terme la selecció de la Secció Oficial.

Totes les pel·lícules que es podran veure a la MCIB 2016 estaran presentades pels propis directors i actors convidats, amb la voluntat d’apropar al públic barceloní el cinema italià més actual. En les properes setmanes donarem a conéixer el llistat de convidats de la cinquena edició de la MCIB.

La MCIB és una mostra organitzada per l’Istituto Luce Cinecittà en col·laboració amb l’IstitutoItaliano di Cultura  i el Centro di Studi sul Cinema Italiano, i sota el patrocini del Ministeri de Cultura italià i del Consolat General d’Itàlia a Barcelona.

Notícies Relacionades

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecció de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…