UNA ÓPERA MECÁNICA AL GREC - La Costa

lacosta

Roland Olbeter estrena l’òpera mecànica ‘El somni de Gulliver’, en el marc del Grec 2016 – Festival de Barcelona.

Als Viatges de Gulliver, la coneguda obra que Jonathan Swift va publicar el 1726, s’explicava la història fantàstica d’un viatger que descobria tot de països extravagants. Simbolitzaven, de fet, els mals que afecten la humanitat. En ple segle XXI, Roland Olbeter rescata l’autèntica història que amaga l’obra de Swift: la recerca del sentit de la vida. Roland Olbeter basteix un gran teatre de personatges mecànics on Gulliver, el protagonista, es mou en un món recreat mitjançant la música original d’Elena Kats-Chernin, enregistrada prèviament i interpretada per reconeguts cantants d’òpera i instruments electroacústics robotitzats. Aquesta fabulosa maquinària servirà per explicar-nos la història de Gulliver, un astrònom a punt de morir. El científic somia que construeix una nau que el porta a descobrir quatre mons desconeguts. En cadascun d’aquests planetes coneixerà éssers diversos que il·lustren grans qüestions: des de la submissió al poder fins a la tendència a lliurar-se al plaer sense límit, passant pel desig d’immortalitat o el canvi constant que implica l’existència. Un format diferent per explicar una història on les màquines creen un món paral·lel propulsat per motors i pistons per parlar-nos d’aquelles coses que preocupen més els éssers humans.

Una òpera mecànica que utilitza les projeccions audiovisuals, els autòmates i la música interpretada per instruments robotitzats per explicar-nos la història d’un viatge universal.

Una delicada posada en escena que, sense actors ni veus damunt de l’escenari, mostrarà el treball de molts creadors: composició musical, veus, escenografia, projeccions, instruments robotitzats i autòmates.

L’univers d’Olbeter hi és present arreu del muntatge i basteix un gran teatre de personatges mecànics on Gulliver, el protagonista, es mou en un món recreat mitjançant la música original d’Elena Kats-Chernin, enregistrada prèviament i interpretada per reconeguts cantants d’òpera (Joan Martin Royo, Antoni Comas, Claudia Scheneider, Antonio Fajardo, Néstor Pindado, Oriol Rosés i Toni Gubau, entre d’altres) i instruments electroacústics robotitzats.

El somni de Gulliver és una coproducció del Grec 2016 Festival de Barcelona, Miavion S.L., Bayerische i el Teatre Nacional de Catalunya i té com a soci tecnològic a Festo.

Notícies Relacionades

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…