UMBRAL, INTERVENCIONS AL METRO SOBRE MIGRACIÓ I RACISME - La Costa

lacosta

Umbral és un projecte que vol fer reflexionar al voltant del fenòmen de la migració i el racisme i, per fer-ho, ocupa deu districtes de Barcelona a través de 13 intervencions artístiques al metro de la ciutat, que es podran veure fins el 6 de febrer.

Els autors de les intervencions són Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cenetoglu i La Llista Oblidada, Ramon Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K i les entitats Frontera Sur, Sueños Refugiados i Un regal per a Kushbu i la comissària del projecte és Imma Prieto.

Umbral inclou diverses activitats paral·leles i una publicació que és alhora catàleg de l’exposició i difusor de temes sobre els drets humans i la immigració amb textos d’Amadou Bocar Sam, Babiche Campote, Paola lo Cascio, Agus Morales, Carmen Pardo, Javier Pérez Andújar, Maria Eugenia R. Palop, Antonio Valdecantos, Stop Mare Mortum i Carmen Juares. 

Umbral és un mot d’origen llatí que assenyala tant un límit o frontera (liminaris), com la llum (lumen) o la llar (lumbre). Umbral (llindar) ens situa en un lloc intermig entre la persona que arriba a un país aliè i la persona que viu de forma regular en aquell mateix territori, un espai des del qual prenem consciència de la manca de recursos, ajuts i estructures amb les que es troben les persones desplaçades.

Umbral s’emmarca dins la conferència internacional United Cities for Rights, organitzada per l’Àrea de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i que s’ha celebrat al CCCB amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Internacional dels Drets Humans, els dies 10 i 11 de desembre. 

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…