DARRERS DIES D'UMBRAL, INTERVENCIONS AL METRO SOBRE MIGRACIÓ I RACISME - La Costa

lacosta

Resta poc més d’una setmana per visitar les intervencions artístiques d’Umbral és un projecte que vol fer reflexionar al voltant del fenòmen de la migració i el racisme. Per fer-ho, ocupa deu districtes de Barcelona a través de 13 intervencions artístiques al metro de la ciutat, que es podran veure fins el 6 de febrer.

Els autors de les intervencions són Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cenetoglu i La Llista Oblidada, Ramon Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K i les entitats Frontera Sur, Sueños Refugiados i Un regal per a Kushbu i la comissària del projecte és Imma Prieto.

Umbral inclou diverses activitats paral·leles i una publicació que és alhora catàleg de l’exposició i difusor de temes sobre els drets humans i la immigració amb textos d’Amadou Bocar Sam, Babiche Campote, Paola lo Cascio, Agus Morales, Carmen Pardo, Javier Pérez Andújar, Maria Eugenia R. Palop, Antonio Valdecantos, Stop Mare Mortum i Carmen Juares. 

Umbral és un mot d’origen llatí que assenyala tant un límit o frontera (liminaris), com la llum (lumen) o la llar (lumbre). Umbral (llindar) ens situa en un lloc intermig entre la persona que arriba a un país aliè i la persona que viu de forma regular en aquell mateix territori, un espai des del qual prenem consciència de la manca de recursos, ajuts i estructures amb les que es troben les persones desplaçades.

Umbral s’emmarca dins la conferència internacional United Cities for Rights, organitzada per l’Àrea de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i que es va celebrar al CCCB amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Internacional dels Drets Humans, els dies 10 i 11 de desembre. 

Notícies Relacionades

UMBRAL, INTERVENCIONS AL METRO SOBRE MIGRACIÓ I RACISME

Umbral és un projecte que vol fer reflexionar al voltant del fenòmen de la migració i el racisme i, per…

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!