DARRERS DIES D'UMBRAL, INTERVENCIONS AL METRO SOBRE MIGRACI√ď I RACISME - La Costa

lacosta

Resta poc m√©s d’una setmana per visitar les intervencions art√≠stiques d’Umbral¬†√©s un projecte¬†que vol fer reflexionar al voltant del fen√≤men de¬†la migraci√≥ i el racisme. Per fer-ho, ocupa¬†deu districtes de Barcelona a trav√©s de¬†13 intervencions art√≠stiques al metro de la ciutat, que es podran veure¬†fins el 6 de febrer.

Els autors de les intervencions s√≥n¬†Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cenetoglu i La Llista Oblidada, Ramon Esono, Daniel Garc√≠a And√ļjar, Eul√†lia Grau, Rogelio L√≥pez Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefan√≠a Pe√Īafiel¬†i¬†Hiwa K¬†i¬†les entitats¬†Frontera Sur, Sue√Īos Refugiados¬†i¬†Un regal per a Kushbu¬†i la comiss√†ria del projecte¬†√©s¬†Imma Prieto.

Umbral¬†inclou diverses activitats paral¬∑leles i¬†una publicaci√≥ que √©s alhora cat√†leg de l’exposici√≥ i difusor¬†de temes sobre els drets humans i la immigraci√≥ amb textos¬†d’Amadou Bocar Sam, Babiche Campote, Paola lo Cascio, Agus Morales, Carmen Pardo, Javier P√©rez And√ļjar, Maria Eugenia R. Palop, Antonio Valdecantos, Stop Mare Mortum¬†i¬†Carmen Juares.¬†

Umbral és un mot d’origen llatí que assenyala tant un límit o frontera (liminaris), com la llum (lumen) o la llar (lumbre). Umbral (llindar) ens situa en un lloc intermig entre la persona que arriba a un país aliè i la persona que viu de forma regular en aquell mateix territori, un espai des del qual prenem consciència de la manca de recursos, ajuts i estructures amb les que es troben les persones desplaçades.

Umbral s’emmarca dins la conferència internacional United Cities for Rights, organitzada per l’Àrea de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i que es va celebrar al CCCB amb motiu del 70è aniversari de la Declaració Internacional dels Drets Humans, els dies 10 i 11 de desembre. 

Notícies Relacionades

UMBRAL, INTERVENCIONS AL METRO SOBRE MIGRACI√ď I RACISME

Umbral √©s un projecte que vol fer reflexionar al voltant del fen√≤men de la migraci√≥ i el racisme i, per…

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edici√≥ del Festival Internacional de Pallassos de Cornell√†-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CON√ąIXER EL GREC DE LA M√Ä DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaci√≥ oberta que far√† Cesc Casades√ļs per donar a con√®ixer tota la programaci√≥ d'enguany!