TORNA √öS BARCELONA! - La Costa

lacosta

El dissabte¬†5 de novembre¬†torna¬†√ös Barcelona,¬†el ¬†festival d’art i espai p√ļblic¬†que se celebra cada any¬†a diferents espais de la ciutat. Com sempre, en espais que estan en des√ļs a causa¬†de canvis urban√≠stics i/o que han perdut la seva funci√≥ social.

Aquest any¬†√ös¬†Barcelona¬†fa parada a¬†Can Ricart¬†perqu√® la seva transformaci√≥ sigui un punt de partida¬†inspirador per la recuperaci√≥ d’aquest espai pels ve√Įns i ve√Įnes del barri i per la ciutat.

√ös Barcelona¬†celebra la seva tercera edici√≥¬†continuant amb l’esperit de¬†recuperaci√≥ d’espais en des√ļs a trav√©s de l’art i la participaci√≥ ciutadana, i aquesta filosofia es fa m√©s patent que mai aquest any. Despr√©s de d’haver celebrat el festival a l’antic solar dels Encants Vells al¬†2014 i al carrer Pere IV al 2015, aquest any interv√© un¬†espai emblem√†tic, hist√≤ric i pol√®mic que est√† considerat un dels grans monuments arquitect√≤nics del patrimoni industrial catal√†¬†al¬†segle XIX.

I ho fa amb una proposta¬†oberta i gratu√Įta¬†que acollir√†¬†art urb√†, actuacions art√≠stiques participatives (amb artistes nacionals i internacionals), tallers per adults i nens,¬†workshops, confer√®ncies, m√ļsica, mercat¬†d’art¬†i¬†espais gastron√≤mics, entre moltes altres activitats.¬†Artistes de moltes disciplines (artistes urbans, artistes gr√†fics, escultors, etc.) ompliran Can Ricart¬†d’art amb intervencions gr√†fiques i murals de grans dimensions.

x

“La tribu” com a eix vertebrador de la programaci√≥ d’aquest any

Aquest any¬†√ös Barcelona¬†vol influir¬†en la recuperaci√≥¬†de Can Ricart i en aquest context l’edici√≥ d’enguany explora el concepte de¬†tribu¬†com a ‘leitmotiv’¬†de l’esdeveniment. La idea de tribu ens remet autom√†ticament al concepte de ritual, una pr√†ctica que vincula emocionalment als seus participants i que t√© la finalitat de retre homenatge a un D√©u, un l√≠der o a un ser mitol√≤gic a fi de fer-lo ‚Äúreviure‚ÄĚ en la consci√®ncia col¬∑lectiva de la tribu. El festival es planteja, doncs, com una tribu, formada per artistes, l’organitzaci√≥ i el p√ļblic assistent. Una tribu que vol fer ressorgir Can Ricart, un espai sense vida, mitjan√ßant la realitzaci√≥ de rituals, √©s a dir, de diferents activitats i intervencions art√≠stiques que es duran a terme.

Aquest¬†concepte ha sigut l’eix vertebrador de la programaci√≥ d’aquest any, amb¬†artistes que treballen continguts que fan refer√®ncia a l’imaginari tribal o tamb√© perqu√® a trav√©s de les seves obres transformen l’espai que han intervingut.

En breu donarem a con√®ixer els artistes participants d’aquesta edici√≥, aix√≠ com la programaci√≥ completa.

Notícies Relacionades

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edici√≥ de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

UNA ÒPERA MECÀNICA AL GREC: EL SOMNI DE GULLIVER

Roland Olbeter estrena l'òpera mecànica 'El somni de Gulliver', en el marc del Grec 2016 - Festival de Barcelona.

Imaga estrena una peça basada en la suspensió dels cabells

La companyia de circ Imaga, estrenar√† el seu espectacle "FS2 ¬∑ Sinfon√≠a Esc√©nica de la Relaci√≥n", basat en la t√®cnica…