TORNA ÚS BARCELONA!

lacosta

El dissabte 5 de novembre torna Ús Barcelona, el  festival d’art i espai públic que se celebra cada any a diferents espais de la ciutat. Com sempre, en espais que estan en desús a causa de canvis urbanístics i/o que han perdut la seva funció social.

Aquest any Ús Barcelona fa parada a Can Ricart perquè la seva transformació sigui un punt de partida inspirador per la recuperació d’aquest espai pels veïns i veïnes del barri i per la ciutat.

Ús Barcelona celebra la seva tercera edició continuant amb l’esperit de recuperació d’espais en desús a través de l’art i la participació ciutadana, i aquesta filosofia es fa més patent que mai aquest any. Després de d’haver celebrat el festival a l’antic solar dels Encants Vells al 2014 i al carrer Pere IV al 2015, aquest any intervé un espai emblemàtic, històric i polèmic que està considerat un dels grans monuments arquitectònics del patrimoni industrial català al segle XIX.

I ho fa amb una proposta oberta i gratuïta que acollirà art urbà, actuacions artístiques participatives (amb artistes nacionals i internacionals), tallers per adults i nens, workshops, conferències, música, mercat d’art i espais gastronòmics, entre moltes altres activitats. Artistes de moltes disciplines (artistes urbans, artistes gràfics, escultors, etc.) ompliran Can Ricart d’art amb intervencions gràfiques i murals de grans dimensions.

x

“La tribu” com a eix vertebrador de la programació d’aquest any

Aquest any Ús Barcelona vol influir en la recuperació de Can Ricart i en aquest context l’edició d’enguany explora el concepte de tribu com a ‘leitmotiv’ de l’esdeveniment. La idea de tribu ens remet automàticament al concepte de ritual, una pràctica que vincula emocionalment als seus participants i que té la finalitat de retre homenatge a un Déu, un líder o a un ser mitològic a fi de fer-lo “reviure” en la consciència col·lectiva de la tribu. El festival es planteja, doncs, com una tribu, formada per artistes, l’organització i el públic assistent. Una tribu que vol fer ressorgir Can Ricart, un espai sense vida, mitjançant la realització de rituals, és a dir, de diferents activitats i intervencions artístiques que es duran a terme.

Aquest concepte ha sigut l’eix vertebrador de la programació d’aquest any, amb artistes que treballen continguts que fan referència a l’imaginari tribal o també perquè a través de les seves obres transformen l’espai que han intervingut.

En breu donarem a conèixer els artistes participants d’aquesta edició, així com la programació completa.

Notícies Relacionades

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

UNA ÒPERA MECÀNICA AL GREC: EL SOMNI DE GULLIVER

Roland Olbeter estrena l'òpera mecànica 'El somni de Gulliver', en el marc del Grec 2016 - Festival de Barcelona.

Imaga estrena una peça basada en la suspensió dels cabells

La companyia de circ Imaga, estrenarà el seu espectacle "FS2 · Sinfonía Escénica de la Relación", basat en la tècnica…