TORNA EL CINEMA ALEMANY A LA FILMOTECA

lacosta

La 6a edició del cicle Cinema alemany actual es consolida com una de les cites ineludibles de la col·laboració entre el Goethe – Institut de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya.

Els directors de cinema Dany Levy i Andres Veiel juntament amb el productor Danny Krausz vindran a Barcelona a presentar els seus films.

El millor cinema alemany del moment es podrà veure en primícia a la 6a edició del Cicle de cinema alemany actual.

Arriba una nova edició del Cicle de cinema alemany actual de Barcelona que tindrà lloc del 19 d’octubre al 5 de novembre a la Filmoteca de Catalunya. El cicle presenta una selecció de les més interessants pel·lícules contemporànies d’Alemanya. Seran 10 de les millors obres de cinema d’autor i independent més original i innovador realitzades en els últims anys a Alemanya. Algunes sessions comptaran amb la presència de directors, actors o guionistes dels títols projectats.

La pel·lícula inaugural, el 19 d’octubre, serà Die Blumen von gestern (Les flors d’ahir) del director Chris Kraus, que ja va presentar el seu anterior film Poll (2011) a Barcelona. Per la inauguració ens acompanyarà el productor de la pel·lícula Danny Krausz. El film tracta la hilarant, satírica i al mateix temps commovedora història d’un amour fou entre un historiador alemany especialitzat en temes de l’Holocaust i una jove francesa néta de supervivents jueus.

El dissabte 21 d’octubre comptarem amb la presència del director suís-alemany Dani Levy que vindrà a Barcelona, per presentar la seva pel·lícula Die Welt der Wunderlichs (El món dels Wunderlich). El film és una barreja entre road movie i screwball comedy. La protagonista és una jove, mare soltera i música fracassada, que lluita per una segona oportunitat a la vida, combatent també amb els seus familiars que tenen diferents tipus de trastorns psíquics. El dimarts 24 d’octubre, el director Andres Veiel presentaràBeuys, el seu esperat documental sobre l’artista plàstic Joseph Beuys, que es va estrenar en l’última edició de la Berlinale.

La figura de l’artista és un tema que es tractarà en tres pel·lícules d’aquesta edició. Juntament amb el ja citat documental Beuys, trobem a Zerrumpelt Herz (El concili dels ocells), una obra poètica, el·líptica i misteriosa ambientada a l’Alemanya dels anys 20 sobre un compositor desaparegut a les profunditats d’un bosc. I la mordaç comèdia Càsting, que transcorre al món de la televisió i que ret homenatge a Rainer Werner Fassbinder. Són tres films molt diferents en el seu estil, enfocament i plantejament, però amb un tema en comú, l’artista.

Un altre tema important, i que trobem en tres de les pel·lícules seleccionades, és la lluita de persones que s’enfronten a la fragilitat de la seva existència física: a Herbert, el protagonista és un excampió de boxa que s’enfronta a una malaltia degenerativa incurable. 24 Wochen (24 setmanes), es submergeix en el dilema d’una parella que ha de prendre una decisió de vida o mort quan s’assabenta que el nadó que esperen tindrà discapacitats gravíssimes. Finalment, Alki Alki (Bevedor), escull el gènere tragicòmic per explicar la història d’una addicció que posa en perill la vida sencera del protagonista.

Un paper destacat en el Cicle de cinema alemany juguen sempre les pel·lícules relacionades amb la memòria històrica i l’actualitat global. Die Akte ‘General’ (L’expedient ‘General’), és un drama que ret homenatge a Fritz Bauer, el fiscal alemany d’origen jueu que va encapçalar la persecució dels criminals nazis a l’Alemanya de finals dels anys 50. After spring comes fall (Després de la primavera arriba la tardor), és un impactant thriller que explica la història d’una jove kurda que fuig de la seva Síria natal enmig de la guerra civil actual.

A més de la programació nocturna, el Cicle de cinema alemany segueix col·laborant amb el programaFilmoteca per a les escoles de la Filmoteca. El dimarts 24 d’octubre, es presentarà en una sessió matinal amb el film About a girl, una irònica història sobre el final de la adolescència, que oscil·la entre el desconcert i l’alegria de viure.

Notícies Relacionades

Primers confirmats del Cinema Alemany Actual!

Arriba una nova edició del Cicle de cinema alemany actual de Barcelona que tindrà lloc del 19 d'octubre al 5…

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecció de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

LA COSTA RECOMANA #109

Una setmana molt musical a Hiroshima / Comença el Say it Loud! / Una nit única amb la millor música…