TEATRO PRAGA PORTA UN DINOSAURE A LA SALA HIROSHIMA - La Costa

lacosta

Dijous 14 i divendres 15 de febrer, la internacionalment reconeguda companyia portuguesaTeatro Praga estrena a Espanya, a la sala Hiroshima, el seu espectacle Before, amb el suport del Consulado General de Portugal a Barcelona. Serà la primera vegada que actuaran a la ciutat de Barcelona.

Before és una peça fonamental de la temporada de la sala Hiroshima  i una raresa dins de la seva programació. Presentada recentment al Théâtre de la Ville de Paris, l’obra escrita per Pedro Penim, aborda amb ironia i humor el sentiment de saudade, the longing of the past. Es tracta de l’anhel de retorn a un temps passat que es percep gloriós, idealitzat, davant d’un present dolorós o de crisi. Aquesta malaltia, compartida per moltes civilitzacions al llarg de la història i des de l’origen de les espècies, diagnostica sempre la fi d’una època. La posada en escena presenta una situació senzilla i surrealista alhora, on un dinosaure exposa les seves reflexions i angoixes a una mena de terapeuta que l’escolta condescendent. Before és una petita joia de la nova dramatúrgia portuguesa.

Teatro Praga (en català Teatre Plaga) és un col·lectiu d’artistes nascut el 1995 a Lisboa i que s’ha convertit en un referent de la creació contemporània portuguesa en el món. Han estat programats a festivals i teatres d’Itàlia, Anglaterra, Alemanya, França, Bèlgica, Espanya, Hongria, Eslovènia, Estònia, Dinamarca, Polònia, Israel i la Xina. Tot i que el treball que desenvolupa Teatro Praga sigui aparentment convencional, la seva manera de treballar l’escena és excepcional. Ells es defineixen com un grup d’artistes, diferents en cada espectacle, amb un escut heràldic que els uneix. Quan algú pregunta qui són, solen respondre cada vegada alguna cosa diferent perquè, com artistes, estan en constant transformació. Tot i això, se n’alegren de l’ordre establert i creuen que les variacions impredictibles de si mateixos són una forma d’ampliar el concepte de previsibilitat. Destaquen sempre per la seva capacitat per inventar nous llenguatges i posar en qüestió qualsevol convenció (social, estètica o artística).

Notícies Relacionades

3 ANYS D'ESCENA INDEPENDENT A LA SALA HIROSHIMA

La sala Hiroshima acaba de celebrar tres anys apropant la millor escena independent contemporània a la ciutat.

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

RE-MOU-TE EN ESCENA

La coreògrafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisió de «El món, la carn (l’últim cop)» de la companyia La Sota…