REINALDO RIBEIRO ESTRENA SAMBA A LA SALA HIROSHIMA - La Costa

lacosta

La sala Hiroshima presenta aquest cap de setmana el coreògraf brasiler Reinaldo Ribeiro, que estrena l’espectacle Samba, coproduït per Hiroshima i que prén com a punt de partida el carnaval, un dels espectacles a l’aire lliure més grans del món, per acabar dibuixant un inesperat autoretrat.

Samba, el nou projecte del creador Reinaldo Ribeiro (cofundador del col·lectiu Lamajara de Barcelona) va prendre com a punt de partida i com a teló de fons un dels espectacles a l’aire lliure més grans del món, el carnaval de Rio de Janeiro, buscant mostrar, amb una visió contemporània, cossos submergits en un context contradictori.

Samba volia jugar amb l’imaginari col·lectiu i el paral·lelisme d’una festa lliberal i plena de contradiccions, impulsada, sense voler-ho, per l’església. Volia qüestionar el gènere i el culte al cos, analitzar els rols socials i com aquests es trenquen durant el carnaval. El Brasil és interpretat en l’imaginari col·lectiu com un paradís tropical, festiu però violent, i el carnaval brasiler, d’alguna manera, democratitza, durant quatre dies de febrer, una de les societats més desiguals del món. El carnaval oblida, durant cent hores, tots els prejudicis patents la resta de l’any i és llença al carrer sense discriminació sexual o de classe.

Però en el camí d’investigació Samba es va anar convertint en alguna cosa molt personal del creador, quasi un autoretrat i, alhora, en una reflexió ballada sobre el vincle emocional i la separació espai-temporal del coreògraf amb aquest carnaval i les seves contradiccions.

Notícies Relacionades

El nou espectacle de la Cia. Vero Cendoya, a la Sala Atrium!

No et perdis 'IF (L'últim desig)', l'espectacle de dansa – teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text…

NÚRIA GUIU ESTRENA "LIKES" A LA SALA HIROSHIMA!

La sala Hiroshima presenta una de les seves principals apostes de la temporada: l'espectacle Likes de la coreògrafa i ballarina…

Imaga estrena una peça basada en la suspensió dels cabells

La companyia de circ Imaga, estrenarà el seu espectacle "FS2 · Sinfonía Escénica de la Relación", basat en la tècnica…