READY FOR BAM FESTIVAL & MERCÈ MÚSICA!

lacosta

Del 22 al 25 de setembre Barcelona s’omplirà de música i convertirà la ciutat en el millor aparador musical del moment! Més de 130 grups procedents de 34 països ompliran els espais de la plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines, moll de la Fusta, Antiga Fàbrica Estrella DAMM, rambla del Raval, avinguda de la Catedral, Fabra i Coats, avinguda de la Reina Maria Cristina, parc del Fòrum, parc de Sant Martí, parc de Nou Barris i l’escenari Mediterràniament de la platja del Bogatell!

Difícil triar, però aquí et deixem els nostres 5 imperdibles!

Kiasmos – Al capdavant dels (mal) anomenats neoclàssics, pianistes de formació clàssica que nodreixen les seves composicions de música contemporània amb música electrònica, l’islandès Ólafur Arnalds —BAFTA per la banda sonora de la sèrie Broadchurch— no en tenia prou de liderar una de les tendències que ha tret el piano acústic dels auditoris de música clàssica. Al costat de Janus Rasmussen, del conjunt electropop Bloodgroup, Arnalds porta amb Kiasmos el seu piano a la pista de ball, amb una proposta d’esperit clubber i ànima minimalista que ja ha donat moltes alegries en directe a Barcelona.

Bejo – Ni és a la fucking trap house ni li trenquen la cara per culpa de cap beef. Estudiant d’audiovisuals, protagonitza divertits videoclips que registren milions de visualitzacions a YouTube. I a les seves cançons no hi ha cap bitch: deu ser perquè el seu anglès és «de garrafón», com diu ell. Aquest MC canari s’escapa dels tòpics del hip-hop estatal actual i canvia el discurs fatxenda pel sentit de l’humor: no és el «puto amo», sinó «el puto amo de la casa».

Petitet i la seva rumba simfònica – Quan va néixer, el van batejar amb el nom de Joan Ximénez Valentí, però tothom li deia Petitet, nom de tota una icona del Raval que havia tocat amb el Gato Pérez al mític Zeleste del carrer de l’Argenteria i que, des del carrer de la Cera, lluita contra una malaltia, la miastènia, que no li ha impedit fer les coses més grans. Una nit especialment dedicada a la senyora Valentí, i a tots els barcelonins i barcelonines de cor rumbero, que no són pocs.

Girlpool – Fer de la necessitat una virtut és un talent molt pràctic en la música pop. Cleo Tucker (guitarra i veu) i Harmony Tividad (baix i veu) van saber treure partit del fet que a Girlpool només eren elles dues, i amb els instruments que tenien —guitarra, baix i les seves veus— van donar a una proposta de rock primitiu més personalitat que molts dels quartets que funcionen amb veu, guitarra, baix i bateria, com vam poder comprovar al seu LP de debut, Before the World Was Big (2015).

Sensible Soccers – Dins de la nit Portugal alive, una proposta de música instrumental amb base en el nord de Portugal que, si bé denota una clara tirada per les melodies del pop, rebutja les estructures clàssiques d’estrofa i tornada a favor d’estructures progressives que avancen de manera hipnòtica.

Notícies Relacionades

Reykjavík protagonista en el BAM i MERCÈ MÚSICA 2017

El BAM, Barcelona Acció Musical i Mercè Música donen a conèixer els grups procedents de la ciutat convidada de La…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…