UNIÓN DE MÚSICOS PROFESIONALES

Gabinet de premsa

lacosta

La crisi sense precedents provocada pel Covid-19, que ha afectat de manera devastadora a la música en viu, sumat a la falta d’una regulació adequada, ha deixat encara més en evidència l’absoluta desprotecció i precarietat de les i els músics de tot el país.

És per això que dotze associacions sindicals i professionals de músics, que representen a més de 7.500 artistes i autors/es de tot l’estat, han decidit sumar forces mitjançant la constitució de la Unión de Músicos Profesionales. Una aliança fruit d’una reclamació històrica del sector, la constitució de la qual s’ha accelerat per la crisi actual.

La UMP neix per a fer més pressió i força a l’hora de defensar els drets de les i els músics professionalsi exercir d’interlocutors davant el govern central i governs autonòmics i municipals, així com davant entitats socials i empresarials, per a aconseguir un nou marc legislatiu que reflecteixi la realitat d’aquesta professió, mitjançant el desenvolupament de l’Estatut de l’Artista.

El passat 17 d’abril representants de les associacions que ara conformen la UMP van presentar les seves reclamacions davant els Ministres de Cultura i Hisenda, i han participat en l’elaboració del document que presenta les 52 mesures de les Arts Escèniques i la Música arran de la crisi provocada pel Covid-19.

Ara exposen que encara no saben si podran acollir-se a les ajudes per a artistes que es van aprovar en l’últim Decret lleidel passat 5 de maig, sumat al fet que encara queden molts músics que no podran accedir a cap ajuda “transversal”. Per això, exigeixen ajudes efectives i una nova legislacióo es veuran abocats a desaparèixer com a col·lectiu professional.

x

Contacte per a entrevistes: sandra@lacosta.cat

NOTA DE PREMSA (CATALÀ)

NOTA DE PREMSA (CASTELLÀ)X

X

FOTOGRAFIES