SAY IT LOUD 2018

del 18 al 31 d'octubre Barcelona

lacosta

Say it Loud, el festival de música i cultura negra de Barcelona, se celebrarà del 18 al 31 d’octubre a diversos espais de la ciutat amb Ezra Collective, Sister Nancy i Blitz The Ambassador, entre els grans noms confirmats per aquesta onzena edició.

El Say it Loud vol acostar propostes internacionals i nacionals de hip hop, reggae, jazz, soul i afrobeat i posar així al centre la cultura i la comunitat que l’envolta. És el festival d’economia social realitzat en equipaments públics i impulsat per la cooperativa Que Soni.

En aquesta edició tindrem el luxe de comptar amb el directe d’Ezra Collective (UK), en la que serà la seva primera actuació a l’estat espanyol i que actualment és una de les bandes de referència del nou jazz i a qui Gilles Peterson va catalogar el seu treball ‘Juan Pablo: The Philisopher’ com a millor disc de jazz del 2017; amb Sister Nancy (Jamaica), una de les icones més significatives del gènere jamaicà que actuarà en format de sound system i amb Blitz The Ambassador (Ghana) qui ha acostat el hip hop i l’afrobeat col·laborant amb artistes com Seun Kuti o Emicida.

Una altra de les activitats destacades serà la jornada Ciutat, Cultura i Comunitat que tindrà lloc el 20 d’octubre a la Farinera del Clot i serà gratuïta. Comptarà amb les actuacions de Big Menu, Compota de Manana, Lady Avocado, Alibabrass i l’espectacle infantil Els secrets de Mr. Stromboli.

A banda de les actuacions musicals, en aquesta edició també cal destacar l’estrena del documental Beltza Naiz. Comptarem amb la presència dels seus protagonistes per a la presentació als Cinemes Girona, Fermín Muguruza i Amaia Jackson. Un documental que narra tot el procés de creació del projecte Black is Beltza, del que recentment s’ha estrenat la pel·lícula d’animació i que anteriorment havia estat un còmic i una exposició.

El festival clourà el 31 d’octubre amb Coely (Bèlgica), la jove MC que portarà tota la seva banda i que està sent una de les noves descobertes musicals de l’any.

XX

FOTOGRAFIES