MURAL “TEMPS DE DONES” A LA CIBA

Juny 2019 La CIBA - Santa Coloma de Gramenet

lacosta

Al llarg de la primera setmana del mes de juny del 2019 l’artista vasca¬†Irantzu Lekue, finalitzar√† el seu nou mural participatiu per a la transformaci√≥ social¬†Temps de Dones,¬†un pas m√©s en la construcci√≥ de¬†La CIBA, un edifici emblem√†tic, de m√©s de 6.000 metres quadrats que, impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, es convertir√† en un equipament municipal per a les pol√≠tiques de g√®nere, la innovaci√≥ i l’economia feminista. La seva posada en marxa est√† prevista per al proper mes de setembre.

Irantzu Lekue¬†√©s una jove i reconeguda artista basca que treballa l’art social i l’art conceptual, l’artivisme i l’art accessible a trav√©s d’instal¬∑lacions art√≠stiques, videoart, pintura i escultura. Les seves obres reflexionen sobre l’art i la mem√≤ria, sobre les injust√≠cies socials i la import√†ncia d’educar en base a les intel¬∑lig√®ncies m√ļltiples. El seu treball interpel¬∑la i obre processos participatius a la societat¬†i, d’aquesta manera, desperta la seva capacitat de reflexi√≥ al voltant de problem√†tiques diverses i planteja alternatives a les injust√≠cies socials m√©s actuals.

Per a la realitzaci√≥ d’aquest projecte,¬†Irantzu Lekue¬†ha comptat amb la participaci√≥ del Consell de Dones de Santa Coloma de Gramanet, els grups de dones i feministes i una representaci√≥ de l’alumnat de batxillerat art√≠stic de la ciutat. La participaci√≥ d’aquests col¬∑lectius ha estat especialment not√≤ria en la definici√≥ i consecuci√≥ dels elements que composen el mural¬†Temps¬†de Dones, que ocupar√† bona part de la fa√ßana central de La¬†CIBA, recollint en la seva proposta tant la hist√≤ria¬†de les lluites feministes a la ciutat com les referents feministes locals i internacionals, com Clara¬†Campoamor. El mural √©s una al¬∑legoria de la conquesta dels drets i llibertats de les dones.

El mural d’Irantzu¬†Lekue¬†√©s un pas m√©s en la transformaci√≥ de La¬†CIBA, que les ve√Įnes i els ve√Įns¬†de Santa Coloma podran comen√ßar a gaudir mesos abans que l’emblem√†tic edifici obri les seves portes i posi en marxa tots els seus espais, recursos i projectes per a l’apoderament social i econ√≤mic de les dones.

NOTA DE PREMSA MURAL “TEMPS DE DONES” D’IRANTZU LEKUE A LA CIBA CATAL√Ä

NOTA DE PREMSA MURAL “TEMPS DE DONES” D’IRANTZU LEKUE A LA CIBA CASTELL√Ä

DOSSIER LA CIBA. ESPAI DE RECURSOS PER A DONES, INNOVACI√ď I ECONOMIA FEMINISTA

FOTOGRAFIES
VIDEOS