MODEL. FESTIVAL D’ARQUITECTURES DE BARCELONA

del 5 al 15 de maig de 2022. Barcelona

lacosta

Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona comptarà amb instal·lacions efímeres, realitats augmentades, debats, dinars populars, rutes i més d’un centenar d’activitats que convidaran a repensar com volem imaginar, construir i habitar la ciutat del futur. El festival està coorganitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i neix com a primera gran cita de la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura UIA-Unesco de Barcelona.

Del 5 al 15 de maig, un circuit de 7 quilòmetres que delimita la frontera entre Ciutat Vella i l’Eixample, serà l’escenari de la primera edició del festival. Comptarà amb 10 instal·lacions físiques i de realitat augmentada experimentals a l’espai públic, menjars populars, rutes, workshops i debats, que ens convidaran a re-descobrir la ciutat i a nosaltres mateixos.

Amb una sèrie de debats a espais emblemàtics de la ciutat, incloent un homenatge a Oriol Bohigas, una fira de llibres d’arquitectura internacionals a la plaça Reial, exposicions i més d’un centenar d’activitats organitzades per entitats independents, aquesta primera edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona engega amb el tema Re-Créixer i la intenció de repensar com volem imaginar, construir i habitar la ciutat del futur.

Durant deu dies la ciutat serà la seu del debat internacional sobre allò públic, amb veus internacionals que ens ajudaran a repensar la construcció de la ciutat. El festival acollirà un ventall de propostes dirigides a tots els públics, amb llenguatges i formats diversos que permeten la reflexió col·lectiva en un marc participatiu amb dinars populars, concerts, workshops, etc.

Amb més de 120 participants d’arreu del món, el festival comptarà amb la presència i les idees d’arquitectes, escriptors, filòsofs, antropòlegs i pensadors establerts i emergents, que inclouen noms com: Maarten Gielen (ROTOR), Carolyn Steel, Rafael Moneo, Carme Pinós, Rose George, Reinier de Graaf (OMA), Amica Dall/Assemble, MAIO, Elizabeth Duval, Battle i Roig, La Col, Cooking Sections, FLEXO Arquitectura, Camilla van Deurs, Jill Stoner, Ricky Burdett, Maria Rubert, Josep Maria Montaner, Peris+Toral, Anna & Eugeni Bach, Elisenda Solsona, Areti Markopoulou, Iñaqui Carnicero o Carlos Ferrater, entre molts d’altres.

Aquesta primera edició del festival té com a directors artístics a les arquitectes Eva Franch i Gilabert i Beth Galí i l’investigador cultural José Luis de Vicente. Els comissaris assistents del projecte són Ethel Baraona (Llibres Model), Álex Giménez (Pensament Model), Núria Moliner, Eva Serrat i Francesc Pla (Instal·lacions).

NOTA DE PREMSA

DOSSIER DE PREMSA

SPOT – ANIMACIONS VÍDEO

 

FOTOGRAFIES