LLUM TRENCADA D’IGUANA TEATRE

Del 30 de gener al 9 de febrer Teatre Tantarantana

lacosta

El 30 de gener la companyia mallorquina Iguana Teatre aterra al teatre Tantarantana amb la peça Llum Trencada, que reuneix histĂČries de guerra, dones i RepĂșblica en un muntatge guardonat amb el premi Ciutat de Palma d’Arts EscĂšniques 2018.

L’espectacle pren com a punt de partida el llibre Dones republicanes, de Margalida CapellĂ , i sorgeix dels treballs d’escriptura de l’espectacle Mar de Fons, que va passar la temporada passada pel Teatre Lliure amb gran Ăšxit de crĂ­tica i de pĂșblic.

Llum Trencada vol oferir una visió de gènere del conflicte bèl·lic, la guerra i la postguerra, des del punt de vista de les dones que l’han viscut i patit. La peça es centra en la Guerra Civil espanyola i la repressió posterior a Mallorca, però amb la intenció d’abastar totes les dones i totes les guerres.

La proposta recupera algunes històries de les dones que van anar a presó, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre. I reivindica el paper d’altres dones, activistes, fortes i valentes, que s’atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar.

Llum Trencada es podrĂ  veure al teatre Tantarantana del 30 de gener al 2 de febrer i del 6 al 9 de febrer.

NOTA DE PREMSA LLUM TRENCADA – IGUANA TEATRE

DOSSIER DE PREMSA LLUM TRENCADA – IGUANA TEATRE

FOTOGRAFIES
VIDEOS