La xarxa al bosc

Del 16 de maig al 29 de setembre FundaciĂł Joan Brossa

lacosta

La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980, comissariada per Eduard Escoffet, es prorroga fins al 17 de novembre

La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980 es va inaugurar el passat 16 de maig i des de la seva inauguraciĂł ha rebut mĂ©s de 2.000 visitants, sent aquest un dels principals motius de la seva pròrroga. És el projecte mĂ©s destacat dels que ha produĂŻt la FundaciĂł Joan Brossa en el marc de l’Any Brossa. A mĂ©s a mĂ©s, en el marc de l’exposiciĂł encara es presentaran diverses activitats, com les mirades personals a l’exposiciĂł a cĂ rrec de diversos especialistes (Anna Pahissa i Imma Prieto).

Es tracta d’una mostra emmarcada dintre del centenari del poeta catalĂ  i comissariada per Eduard Escoffet, repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980, el mateix moment en què Joan Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic. Amb l’objectiu de contextualitzar la recerca poètica de Brossa, La xarxa al bosc ofereix una mirada Ă mplia i necessĂ riament fragmentĂ ria de la galĂ xia de poetes que van eixamplar enormement el camp d’expressiĂł poètica i van influir en la resta d’àmbits creatius.

El període de l’exposició —de 1946 a 1980— ve determinat per l’aparició a París del lletrisme, que va organitzar la seva primera activitat pública el gener de 1946, i l’inici d’una dècada, la de 1980, en què Brossa començarà a ser àmpliament reconegut.

És una de les exposicions més ambicioses que s’han presentat en els últims anys a Europa dedicades a la poesia experimental, tant per l’abast geogràfic —inclou poetes de tots els racons d’Europa i d’Amèrica— com pel cronològic —més de tres dècades— i la quantitat de peces, més de 200. Es tracta d’un esforç únic per capbussar-se en aquesta escena, tan difícil d’acotar i tan vinculada a altres àmbits com l’experimentació sonora, les arts visuals i el disseny, i fer-la accessible al gran públic a través d’un muntatge que, més que explicar una història o establir etiquetes, vol facilitar que el públic es perdi entre algunes de les moltes propostes que van revolucionar la poesia del segle XX i la van acostar a les eines de comunicació presents. 

NOTA DE PREMSA

X

FOTOGRAFIES