LA CUBANA 40+1 ANYS

Premsa. Fins al 9 de gener de 2022. Miramar Centre Cultural (Sitges)

lacosta

L’exposició a Sitges que celebra els 40 anys de La Cubana es prorroga fins al Nadal.

Després de rebre més de 8.000 visitants durant l’estiu, la mostra es prorroga i es podrà visitar fins al Nadal a Miramar Centre Cultural de Sitges.

Ahir al vespre, durant la gala ‘Catalunya Aixeca el Teló’ celebrada al Gran Teatre del Liceu, La Cubana va rebre la Menció Honorífica Premi Catalunya de Teatre per a la seva trajectòria que varen recollir Jordi Milán, el seu director, i un centenar de persones que han format i formen part de la companyia.

A l’exposició s’hi pot veure la història viva d’una de les companyies amb més història del panorama teatral català, que va néixer a Sitges l’any 1980. L’exhibició està organitzada per l’Ajuntament de Sitges i La Cubana. L’exposició és una ‘versió visitable’ de la companyia on tothom pot descobrir el seu món a partir d’objectes, compartir el seu univers i reviure tots els seus espectacles. Més que una exposició convencional, les sales i terrasses de l’edifici s’han transformat en un gran magatzem ple de coses entranyables i curioses. S’hi pot veure la història viva d’aquesta companyia sitgetana que va començar a jugar fent comèdia pels carrers i que ha fet descobrir amb el temps un altre tipus de teatre.

L’exhibició no és gens convencional, és una exposició immersiva dins del món de La Cubana (sense gaire tecnologia digital) on el visitant pot fer un recorregut per la història de la companyia explicat a través de les ‘seves coses’: escenografies, vestuaris, perruques, barrets, dentadures postisses, ulleres, cartells, retalls de premsa, fotografies, premis, records entranyables i tot allò que han anat acumulant i fent servir als seus muntatges al llarg de tota la seva història.

NOTA DE PREMSA – PRÃ’RROGA EXPOSICIÓ

DOSSIER DE PREMSA

CATÀLEG 

 

FOTOGRAFIES
VIDEOS