JAMBOREE

Juny 2019 Jamboree

lacosta

CONCERTS DESTACATS JUNY

Dissabte 1 de juny · Tickets: 15 €
MIRAMUNDO PRESENTA “SOFÁ”
Luiz Murá guitarra, txarango,viola caipira i veu, Agostino Aragno violí i veu, Marina Curbelo percussió i veu, Isis Alegría percussió i veu, Ernesto Vargas contrabaix i veu

El dissabte 1 de juny la sala Jamboree rep la visita de MiraMundo, una banda cosmopolita com Barcelona, que uneix intèrprets de diferents indrets per tal de crear una música lliure d’etiquetes i capaç de traspassar fronteres. Una proposta multicultural que barreja diversos estils, amb ritmes, melodies i harmonies poderoses.

Barcelona és una ciutat oberta, un punt de trobada de músics procedents d’Europa, Àfrica, Àsia i l’Amèrica Llatina amb un nexe en comú: compartir influències i cultures a la recerca d’una música que representi el caràcter mestís de la capital catalana. MiraMundo és un bon exemple d’aquest tarannà cosmopolita: uneix a intèrprets de diferents indrets amb l’ànim de crear una música lliure d’etiquetes, que traspassi fronteres. MiraMundo és una proposta multicultural que parla d’històries de vida, d’amor, de viatges o de sentiments, a partir de la barreja de diversos estils: bossa nova, mariatxi, samba, cançó italiana, ritmes africans i melodies asiàtiques. Tot plegat, assaonat amb un bon ventall de ritmes, melodies i harmonies poderoses. L’objectiu?: “connectar cultures que semblin distants,” diuen.

VÍDEO – MIRAMUNDO

NOTA DE PREMSA MIRAMUNDO

 

Dimecres 12 de juny a les 20h i 22h · Tickets: 15 €
EDUARD INIESTA PRESENTA “WHITE HOLE”
Eduard Iniesta mandola, guitarra, veu i d’altres, Gregori Ferrer piano, samplers i electrònica variada, Miquel Àngel Cordero contrabaix i baix elèctric, Antonio Sánchez bateria percussions i electrònica

Singular i emotiu, Eduard Iniesta (Barcelona, 1968) és un dels músics més rellevants a casa nostra de l’escena del folk i les anomenades músiques del món, aquest calaix de sastre a on s’hi encabeixen tota mena de tonades, ritmes i harmonies dels quatre punts cardinals. Ell, però, prefereix definir la seva proposta com a “mix d’estils”, és a dir, com una original forma d’entendre la música amb la qual ha esdevingut un autèntic especialista en instruments de doble corda. En la seva llarga i fecunda trajectòria, Eduard Iniesta ha treballat al servei d’artistes tan diversos com ara Maria del Mar Bonet, Paco Ibáñez, Marina Rossell, Marc Parrot o, fins i tot, el tenor Josep Carreras. En solitari, Iniesta ha enregistrat vuit discos. Al Jamboree presentarà el seu novè treball, “White Hole”, un conjunt madur, profund i serè d’onze composicions (10 de creació pròpia i una versió) aplegades sota tres denominadors comuns: la llibertat estilística total, el virtuosisme controlat i un homenatge sincer a la mandola. Una proposta musical desacomplexada, que combina amb harmonia sonoritats procedents de l’electrònica, una manera molt natural de cantar les lletres, bases rítmiques flamenques, elements ètnics, pinzellades del jazz, del pop… una fusió molt personal i singular, carregada de caràcter.

VÍDEO EDUARD INIESTA

 

Divendres 28 i dissabte 29 de juny a les 20h i 22h · Tickets: 20 €
TRICIA EVY
Tricia Evy veu, Joan Monné piano, Ignasi González contrabaix, Roger Gutiérrez bateria

El divendres 28 i el dissabte 29 de juny la sala Jamboree torna a rebre la caribenya resident a París Tricia Evy, una de les cantants més originals i brillants de les noves fornades de l’escena del jazz vocal.

Nascuda a l’illa de Guadalupe, Tricia Evy és una de les cantants més originals i brillants de les noves fornades de l’escena del jazz vocal. Evy va desenvolupar la seva passió pel cant de ben jove, després de descobrir a artistes com ara Georges Brassens, Patrick Saint Eloi i Al Lirvat. Va decidir ser músic de jazz després d’escoltar a Ella Fitzgerald, Billie Holiday i Louis Arsmstrong i es va establir a París. Des de la capital francesa, Tricia Evy s’ha guanyat a pols el respecte i l’admiració dels cercles jazzístics més exigents. Avui és una de les veus més sol·licitades, una cantant que ha actuat en festivals com els de Montreux, Marciac, Vienne o el club parisenc Duc de Lombards. En aquesta nova visita al Jamboree, Evy comptarà amb el pianista David Fackeure, integrant del seu nou quartet, i amb el contrabaixista Ignasi González. Plegats oferiran un repertori farcit de composicions originals, estàndards de jazz i peces de la tradició antillana. El jazz adquireix un sabor caribeny realment original a les mans de Tricia Evy. Tota una descoberta.

VÍDEO – TRICIA EVY

 

NOTA DE PREMSA DE DESTACATS DE JUNY

X

FOTOGRAFIES

 

VIDEOS