FIRE!! 2019

Del 6 al 16 de juny Institut Francés

lacosta

La 24a edició del Fire!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià que tindrà lloc del 6 al 16 de juny a l’Institut Francès.

Tan sols una setmana després de la seva inauguració, el Centre LGTBI de Barcelona patia un atac amb trencament de vidres, pintades i insults homòfobs, precisament 50 anys després de l’auge de la lluita mundial pels drets LGBT arran de les revoltes novaiorqueses de Stonewall.

La programació de la 24a edició de la Mostra FIRE!! sota el lema “Ni un pas enrere” ret homenatge als combatents de les primeres hores: Riot retrata magníficament el primer moviment australià; An Army of Lovers dona veu als cineastes suecs gais i lesbianes que per primera vegada es van atrevir a reflectir (i amb humor) les seves vides a la pantalla; el mateix proposa Dyke, Camera, Action! amb les cineastes nord-americanes. Heroi va ser també el patinador sobre gel John Curry, primer atleta olímpic a sortir de l’armari (The Ice King). Lluitadors d’avui són els transsexuals de l’exèrcit nord-americà (TransMilitary), els esportistes d’elit d’aquest mateix país (Alone in the Game), les dones trans del poble colombià de Santuario en el curt documental Usted no es una mujer o l’activista kenyana Gerald Hayo (Now You You Are a Woman). Herois també, encara que de ficció, són el soldat sud-africà Johan (Kanarie); la perruquera Nancy, obstinada a fer llum sobre la mort de la seva filla a Enigma, o la jove Maia, decidida a viure lliurement la seva identitat de gènere en Zen sul ghiaccio Sottile.

NOTA DE PREMSA AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ

FOTOGRAFIES