CANÇÓ PER TORNAR A CASA

Del 2 al 28 de juliol Sala Beckett

lacosta

Cançó per tornar a casa
T de Teatre / Denise Despeyroux

Què passa quan es retroben tres “ex actrius” unides per l’èxit i separades pel fracĂ s? I què passa si en el seu camĂ­ es creua un hipnotitzador que fuig de la justĂ­cia i que assumeix davant d’elles la falsa identitat d’un dramaturg escocès?

T de Teatre, una de les companyies teatrals mĂ©s populars del paĂ­s, s’uneix a l’autora i directora Denise Despeyroux per protagonitzar aquesta fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama. Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure al vell casalot heretat de la seva mare en un remot poble catalĂ . Vint-i-sis anys enrere, totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan; ara no sĂłn res. Però el destĂ­ vol que, mentre es produeix aquest retrobament, coincideixin dos fets mĂ©s. D’una banda, el dramaturg cèlebre, que ha estat sempre un llop estepari que fuig de la societat, decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D’altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succĂ©s trĂ gic que el mantĂ© pendent d’un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrĂ  cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat Ă©s en Malcolm Logan i cal convèncer-lo que escrigui per a elles el seu Ăşltim i definitiu èxit. Per la seva banda, Jonás, en plena crisi d’identitat, no deixarĂ  passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmĂ tic geni.

Denise Despeyroux Ă©s una autora i directora d’escena amb mĂ©s de deu obres estrenades. TĂ­tols com La Realidad, Carne viva, Los dramáticos orĂ­genes de las galaxias espirales i Un tercer lugar han aconseguit que se la reconegui com una de les veus mĂ©s singulars i interessants de la dramatĂşrgia espanyola contemporĂ nia. Ara signa Cançó per tornar a casa, la nova producciĂł de les T de Teatre. La companyia, amb una trajectòria de gairebĂ© trenta anys i mĂ©s d’un miliĂł d’espectadors, ha creat onze espectacles que van de Petits contes misògins a Com pot ser que t’estimi tant, Delicades (Grec 2010), Premis i cĂ stigs (Grec 2015) o E.V.A. (Grec 2017). Han treballat amb alguns dels autors i directors mĂ©s interessants de l’escena contemporĂ nia, entre els quals Alfredo Sanzol, Ciro Zorzoli, Javier Daulte o Julio Manrique.

Nota premsa (CatalĂ )

Dossier de premsa (catalĂ )

Xp

FOTOGRAFIES
VIDEOS