Poesia, foto i il·lustració a UtopiaMarkets

lacosta

L’èxit que va tenir la celebració del primer mercat UtopiaMarkets Photo el passat mes de juny a Barcelona ha impulsat als seus organitzadors a promoure dos mercats més, de poesiai il·lustració, i repetir la celebració del mercat de fotografia.

Aquests tres mercats se celebraran anualment durant tres caps de setmana, a l’espai Utopia 126 i formaran part d’UtopiaMarkets, un projecte global que vol generar i promoure projectes culturals, artístics i socials en i per a la ciutat.

L’objectiu dels mercats és reivindicar el talent de la ciutat i la qualitat de les obres, i donar-los major visibilitat, oferint al públic una experiència diferent a la ciutat.

I tot això d’una manera distesa, en tres mercats únics on el públic, a més de comprar poesia, fotografia o il·lustració de qualitat, tingui l’oportunitat de conèixer i conversar amb els seus autors, participar en activitats complementàries, assistir a conferències d’experts en les diferents matèries, i a xerrades i diàlegs de gent coneguda de Barcelona; a exposicions, concerts i espectacles, tallers especialitzats i tot un ventall de programació que completarà la ja atractiva oferta dels mercats.

UtopiaMarkets reivindica, sobretot, el talent. Entre els participants es podran trobar autors de gran nom, amb llargues i reconegudes trajectòries, i també joves emergents amb certa reputació i uns altres completament desconeguts pel gran públic. El criteri principal de selecció dels participants és la qualitat. Un comitè d’experts en cadascuna de les disciplines selecciona aproximadament a 250 participants, d’entre els milers d’artistes, professionals i afeccionats que es dediquen a cadascuna d’elles. Aquests preseleccionats són convidats a participar i els primers que accepten la invitació, entren a formar part del mercat.

Els tres mercats tindran lloc a Utopia 126, una fàbrica modernista convertida en un espai molt singular al barri del Poblenou.

UtopiaMarkets és una iniciativa d’Utopia 126 i Montse Abbad, amb la col·laboració d’Antxón Gómez.

x

UTOPIAMARKETS POESIA. 17, 18 I 19 DE MARÇ

El primer mercat de l’any serà UtopiaMarkets Poesia, els dies 17, 18 i 19 de març. Comptarà amb poetes, poetes visuals, editorials i revistes assemblades, que estaran venent les seves obres en les diferents parades del mercat. A més, hi haurà una àmplia programació d’activitats, tallers, recitals i espectacles.

Serà una trobada poètica multidisciplinària, on els artistes mostraran que el poètic es troba en moltes disciplines: des de l’edició fins a la música, la performance o el ball.

x

UTOPIAMARKETS PHOTO. 24, 25 I 26 DE MARÇ

El mercat de fotografia tindrà lloc una setmana després del de poesia, els dies 24, 25 i 26 de març. A causa de l’èxit que va tenir la primera edició, repetirà el format però introduint noves activitats i redissenyant els diferents espais per fer-los més còmodes al públic assistent. En els propers dies donarem a conèixer els fotògrafs participants del mercat, així com les diferents activitats que ho conformaran.

x

UTOPIAMARKETS IL·LUSTRACIÓ. TARDOR 2017

El tercer i últim mercat tindrà lloc aquesta tardor (dates exactes encara per determinar) amb un esdeveniment que recollirà i reivindicarà l’extraordinària tradició barcelonina de grans il·lustradors i que ajudarà a donar a conèixer al molt destacable nou talent de la ciutat.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

Imaga estrena una peça basada en la suspensió dels cabells

La companyia de circ Imaga, estrenarà el seu espectacle "FS2 · Sinfonía Escénica de la Relación", basat en la tècnica…