PICURT, EL MÓN DE LA MUNTANYA AL CINEMA - La Costa

lacosta

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels PirineusDel 21 al 25 de juny tindrà lloc la 10a edició d’aquesta mostra de cinema tan especial a La Seu d’Urgell, Andorra, Artedó i Alàs.

Enguany celebra els seus 10 anys d’existència convertint-se en una mostra competitiva de cinema, amb els següents premis dins de la Secció Oficial: Premi Gall Fer Pirineus – Ciutat de La Seu d’Urgell, Premi Gall Fer Cadí – Esports, Premi Gall Fer Andorra – Ecologia i Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del Món.

En aquesta edició tan especial, PICURT creix en nombre d’espais: Andorra acollirà una part de la mostra, projectant els films de la secció Gall Fer Andorra i atorgarà el premi d’aquesta categoria. La vil·la d’Alàs, a l’Alt Urgell, també serà un nou espai de projeccions i activitats.

PICURT presenta enguany 84 films nacionals i internacionals sobre els Pirineus i la cultura de muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat Espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món.

Nepal, Corea, Mèxic, Tanzània, Argentina, Dinamarca i Alemanya, entre d’altres i juntament amb l’Estat espanyol, són alguns dels 23 països que participaran en aquesta edició.

Per a commemorar els 10 anys de PICURT, la mostra presenta l’exposició Bestiari, de l’il·lustrador Perico Pastor i Xavier Bellés i també la performance musical i d’arts escèniques Ofrena, dirigida pel músic Arnau Obiols, que endinsarà el públic dins de la roureda d’Artedó. Nosaltres no ens la perdrem!

Notícies Relacionades

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ D'HOTEL TAPA TOUR

Més de 3.000 persones participen a la 1ª edició d'Hotel Tapa Tour i els guanyadors són El Condes de Barcelona,…

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecció de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

La Costa entrevista a Montse Guiu

Parlem amb la Montse Guiu, directora de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus! Una proposta molt singular…

Tornen els vermuts de l'Hora del Jazz!

Aquest diumenge arrenca una nova edició del festival L'Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu envairà tot el mes de…