Petits detectius envairan els 26 museus de la Xarxa de Girona

lacosta

Del 6 de desembre al 7¬†de gener¬†tindr√† lloc la quarta¬†edici√≥ de¬†Nadal al Museu.¬†Els 26 museus que integren¬†la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’uneixen de nou sota el lema ‘Aquest Nadal la teva aventura comen√ßa al Museu‘¬†per motivar les visites de p√ļblic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de tem√†tiques variades com¬†la hist√≤ria, el cinema, el joc, l‚Äôartesania, l‚Äôarqueologia, l‚Äôetnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l‚Äôart… oferiran¬†la possibilitat de passar-s‚Äôho b√© i descobrir tot el patrimoni que ofereixen els museus.

Enguany nens i nenes es transformaran en petits detectius per descobrir els missatges secrets que amaguen els museus.¬†Una¬†activitat conjunta que els 26 museus han preparat als seus visitants on a trav√©s d’un joc de pistes els m√©s petits podran apendre del patrimoni cultural de cada museu; una bona oportunitat per descobrir amb familia els museus de les comarques de Girona.

A m√©s a m√©s del joc de pistes, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant aquest per√≠ode vacacional. Els nens i nenes podran participar en tallers i activitats com¬†preparar la decoraci√≥ nadalenca de casa, cuinar plats t√≠pics d’aquestes festes, fabricar les seves pr√≤pies joguines, fer els fanalets de Reis o¬†gaudir de recitals de¬†contes de Nadal,¬†entre moltes altres activitats.

Els 26¬†museus integrants de la 4a edici√≥ ‘Aquest Nadal, la teva aventura comen√ßa al¬†museu‘¬†son:

Museu Etnol√≤gic del Montseny. La Gabella¬†(Arb√ļcies) ¬∑¬†Museu Arqueol√≤gic Comarcal de Banyoles,¬†Museu Darder. Espai d’Interpretaci√≥ de l’Estany¬†(Banyoles) ¬∑¬†Terracotta. Museu de terrissa i cer√†mica industrial de la Bisbal,¬†Museu Municipal Josep Aragay¬†(Breda) ¬∑¬†Ecomuseu-Farinera de Castell√≥ d’Emp√ļries¬†¬∑¬†Museu d’Arqueologia de Catalunya-Emp√ļries ¬∑¬†Museu de l’Anxova i de la Sal¬†(l‚ÄôEscala) ¬∑¬†Museu del Joguet de Catalunya¬†(Figueres) ¬∑¬†Museu de l’Empord√†¬†(Figueres) ¬∑¬†Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona¬†¬∑¬†Museu d’Art de Girona¬†¬∑¬†Museu del Cinema. Col¬∑lecci√≥ Tom√†s Mallol¬†(Girona) ¬∑¬†Museu d’Hist√≤ria de Girona¬†¬∑¬†Museu d’Hist√≤ria dels Jueus¬†(Girona) ¬∑¬†Tresor de la Catedral de Girona¬†¬∑¬†Museu Municipal de Ll√≠via¬†¬∑¬†Museu del Mar de Lloret de Mar,¬†Museu de la Garrotxa¬†(Olot) ¬∑¬†Museu dels Sants d’Olot¬†¬∑¬†Museu del Suro de Palafrugell¬†¬∑¬†Museu de la Pesca de Palam√≥s¬†¬∑¬†Museu Etnogr√†fic de Ripoll¬†¬∑¬†Museu d’Hist√≤ria de Sant Feliu de Gu√≠xols¬∑¬†Museu de la Mediterr√†nia¬†(Torroella de Montgr√≠) ¬∑¬†Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret.

La Xarxa de Museus de les Comarques Girona està impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

x

x

Notícies Relacionades

AQUEST NADAL, LA TEVA AVENTURA COMENÇA AL MUSEU!

No et perdis la tercera edici√≥ de 'Nadal al Museu', del 9 de desembre al 7 de gener als 26…

El millor de la cultura negra, a Barcelona

Del 19 al 31 d'octubre t√© lloc el Say it Loud 2017, el festival de m√ļsica i cultura negra de…

ARRENCA EL M√ČS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El M√©s Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindr√† lloc la 12a…