Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

lacosta

La primera edició de VEUS, el festival de grups vocals de Catalunya, concentrarà 7 concerts i 4 tallers de formació al llarg de quatre dies a Olot. El festival, que se celebrarà del 8 a l’11 de desembre, neix amb la voluntat de consolidar-se en el món dels festivals musicals català com a punt de trobada de tot el moviment social, cultural i musical al voltant dels grups vocals que actualment està en auge.

El programador musical del festival, Albert Mas, ha afirmat que “Veus inclou artistes de renom internacional de la talla d’Emmanuel Djob (gospel) i un espectacle basat en els temes més especials interpretats pel Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa de televisió Oh Happy Day de TV3”. Ariadna Olivé del Quartet Mèlt, diu que “bona part dels grups han sorgit del món coral, que té una trajectòria enorme a Catalunya”. Per això també comenta que “realment és molt interessant un festival que combini l’aprenentatge musical i l’aspecte social, la interelació que suposa el cant coral”.

Al festival de grups vocals de Catalunya es podrà gaudir d’una variada programació que anirà des de concerts a capela, descobrir la tecnologia del looping o la barbershop music, participar en una gospel jam o aprendre a cantar òpera, entre d’altres.

VEUS va dirigit tant al públic en general interessat en la música vocal com també als membres de grups vocals i corals amateurs, semi-professionals i professionals interessats en formar-se amb professors de renom, compartir experiències amb altres formacions vocals d’arreu del país i gaudir d’una programació rica, variada i de qualitat. “Ens vam decidir per impulsar a Olot un festival de grups vocals per la importància que cada vegada té més aquest sector a Catalunya i perquè no hi ha cap altre esdeveniment semblant: que ofereixi espectacles per al públic, a més de formació i participació de les mateixes corals” explica el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda. A més, “l’hem programat del 8 a l’11 de desembre perquè, tot i que és un període amb molta oferta de mercats de Nadal, volem consolidar Olot i la Garrotxa com a destí d’hivern”.

El festival de grups vocals de Catalunya està organitzat per l’Ajuntament d’Olot i FM Grup, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i suma la col·laboració de la Federació de Cant Coral de Catalunya i de les corals locals del territori.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…