NEIX LITERNATURA, EL FESTIVAL QUE UNEIX LITERATURA I NATURA

lacosta

Arriba a Barcelona Movistar LITERNATURA, el primer festival de literatura i natura que tindrà lloc el 20 i 21 d’octubre al MUHBA Vil·la Joana – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona. El festival neix amb l’objectiu de donar visibilitat a una tendència editorial a l’alça, com és l’augment de publicacions de llibres sobre natura, i arriba com projecte a guanyador del Premi Movistar Artsy a l’emprenedoria cultural que convoca bianualment Artsy, la plataforma de mecenatge cultural impulsada per Movistar.

Entre les figures internacionals d’aquesta edició es confirma la presència de la reconeguda naturalista americana Sy Montgomery que visitarà Barcelona per primera vegada per assistir al festival Movistar LITERNATURA presentant el seu nou llibre El embrujo del tibre  (Errata Naturae) i de l’escriptora gal·lesa Angharad Price que presentarà la novel·la La vida de la Rebecca Jones (Editorial :Rata_), aclamada al seu país i reconeguda amb el Premi al Llibre en Gal·lès de l’Any 2003, que s’edita per primer cop en català.

El festival també comptarà amb la participació de destacats autors i especialistes nacionals de la talla d’Hasier Larretxea, que aquest 2018 ha publicat el seu primer llibre de narrativa en castellà El lenguaje de los bosques (Editorial Espasa) i Antonio Sandoval Rey, escriptor, divulgador ambiental i un referent en aquest àmbit que presentarà el seu nou llibre La Torre,  primer títol de la nova col·lecció de literatura i natura Vitamina N de l’editorial Kalandraka.

Philip Hoare autor de Leviatán o la ballena i El mar interior presentarà al festival el seu proper llibre El alma del mar (Ático de los libros) en forma de lectura il·lustrada per Vorja Sánchez i acompanyat de l’actor de doblatge i locutor Carles Pérez. El repertori internacional de la primera edició del festival es completa amb l’escriptora i periodista holandesa Annette Lavrijsen, autora de Shinrin-yoku (Lince Ediciones), que oferirà un itinerari per experimentar un bany de bosc.

El festival combinarà les presentacions amb activitats diverses com el taller d’il·lustració d’animals i plantes que impartirà Joana Santamans per a persones de totes les edats que vulguin aprendre a dibuixar de la mà de l’autora del magnífic bestiari il·lustrat Vida (Bridge); la projecció del documental i del llibre Hoy es primavera (Stendhal Books) amb Nina da Lua; la “batalla de galls” protagonitzada per dues grans figures de la literatura catalana com són Jacint Verdaguer i Aurora Bertrana; la presentació del projecte educatiu i editorial Agroecología escolar (Pol·len Edicions); la sessió de contes del poeta, escriptor i mestre Josep Lluís Badal i el concert recital de la cantautora  Sílvia Tomás i el poeta Gustavo Duch, autor de Cosechas (Pol·len Edicions).

Per altra banda, el festival ha organitzat un cicle de quatre converses sota el títol Ens preguntem.. on destacats experts conversaran i reflexionaran sobre el context actual i la relació entre literatura i natura. En la primera d’elles el comunicador ambiental i ornitòleg Antonio Sandoval Rey abordarà la pregunta, “Què és la literatura de natura?”; La segona, sota el títol “Què està passant? Hi ha un boom editorial?” la moderarà Marina Penalva (agent literària) i comptarà amb la presència de Rubén Hernández (editor d’Errata Naturae), Clàudia Casanova (editora d’Ático de los libros), Borja Martínez (director de la revista Leer) i Javier García (editor de Volcano Books); La tercera conversa anirà a càrrec de Gabi Martínez, destacat autor de narrativa de viatges, que es preguntarà “La natura és anti-sistema?”; I tancaran el cicle, dues veus imprescindibles en l’àmbit de l’urbanisme i l’ordenació del territori, Carles Llop, i en ciències ambientals i geografia, Martí Boada, que dialogaran sobre “Què és natura a Barcelona?”.

El festival Movistar LITERNATURA ha creat una llibreria efímera dissenyada especialment per al festival, que s’instal·larà de forma orgànica al pati de Vil·la Joana amb la intenció de mimetitzar-se amb l’entorn natural. Aquesta instal·lació serà un punt on visibilitzar i posar a l’abast del públic l’actual oferta editorial i un punt de venda on trobar els textos contemporanis i recuperar els clàssics. La Central serà l’encarregada de la selecció de títols de la llibreria del festival.

Els dos dies que durarà el festival, dissabte 20 i diumenge 21, el públic comptarà amb un espai gastronòmic per passar un dia rodó en un entorn immillorable.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

Com serà el món del llibre l'any 2030?

El Fòrum Edita Barcelona dibuixarà els reptes del món del llibre. Koen Van Gulik, Teresa Cremisi, Eduardo Mendoza, Javier Cercas…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…