NEIX LITERNATURA, EL FESTIVAL QUE UNEIX LITERATURA I NATURA

lacosta

Arriba a Barcelona Movistar LITERNATURA, el primer festival de literatura i natura que tindrà lloc el 20 i 21 d’octubre al MUHBA Vil·la Joana РCasa Verdaguer de la Literatura de Barcelona. El festival neix amb l’objectiu de donar visibilitat a una tendència editorial a l’alça, com és l’augment de publicacions de llibres sobre natura, i arriba com projecte a guanyador del Premi Movistar Artsy a l’emprenedoria cultural que convoca bianualment Artsy, la plataforma de mecenatge cultural impulsada per Movistar.

Entre les figures internacionals d’aquesta edici√≥¬†es confirma la pres√®ncia de la reconeguda naturalista americana¬†Sy Montgomery¬†que visitar√† Barcelona per primera vegada per assistir al festival Movistar LITERNATURA presentant el seu nou llibre¬†El embrujo del tibre¬† (Errata Naturae) i de l‚Äôescriptora gal¬∑lesa Angharad Price que presentar√† la novel¬∑la La vida de la Rebecca Jones (Editorial :Rata_), aclamada al seu pa√≠s i reconeguda amb el Premi al Llibre en Gal¬∑l√®s de l‚ÄôAny 2003, que s‚Äôedita per primer cop en catal√†.

El festival tamb√© comptar√† amb la participaci√≥ de destacats autors i especialistes nacionals de la talla d’Hasier Larretxea, que aquest 2018 ha publicat el seu primer llibre de narrativa en castell√†¬†El lenguaje de los bosques¬†(Editorial Espasa) i¬†Antonio Sandoval Rey,¬†escriptor, divulgador ambiental i un referent en aquest √†mbit¬†que presentar√† el seu nou llibre¬†La Torre,¬† primer t√≠tol de¬†la nova col¬∑lecci√≥ de literatura i natura¬†Vitamina N¬†de l’editorial Kalandraka.

Philip Hoare¬†autor de¬†Leviat√°n o la ballena¬†i¬†El mar interior presentar√† al festival el seu proper llibre¬†El alma del mar¬†(√Ātico de los libros) en forma de lectura il¬∑lustrada per¬†Vorja S√°nchez¬†i acompanyat de l‚Äôactor de doblatge i locutor Carles P√©rez. El repertori internacional de la primera edici√≥ del festival¬†es completa amb l’escriptora i periodista holandesa¬†Annette Lavrijsen, autora de Shinrin-yoku (Lince Ediciones), que oferir√† un itinerari per experimentar un bany de bosc.

El festival combinar√† les presentacions amb activitats diverses com el taller d‚Äôil¬∑lustraci√≥ d‚Äôanimals i plantes que impartir√† Joana Santamans¬†per a persones de totes les edats que vulguin aprendre a dibuixar de la m√† de l‚Äôautora del magn√≠fic bestiari il¬∑lustrat¬†Vida¬†(Bridge); la projecci√≥ del documental¬†i del llibre Hoy es primavera¬†(Stendhal Books) amb¬†Nina da Lua; la “batalla de galls” protagonitzada per dues grans figures de la literatura catalana com s√≥n Jacint Verdaguer i Aurora Bertrana; la presentaci√≥ del projecte educatiu i editorial Agroecolog√≠a escolar¬†(Pol¬∑len Edicions); la sessi√≥ de contes del poeta, escriptor i mestre¬†Josep Llu√≠s Badal¬†i el concert recital de la cantautora¬† S√≠lvia Tom√°s i el poeta Gustavo Duch, autor de Cosechas (Pol¬∑len Edicions).

Per altra banda, el festival ha organitzat un cicle de quatre converses sota el t√≠tol¬†Ens preguntem.. on destacats experts conversaran i reflexionaran sobre el context actual i la relaci√≥ entre literatura i natura. En la¬†primera d’elles el comunicador ambiental i ornit√≤leg¬†Antonio Sandoval Rey abordar√† la pregunta, ‚ÄúQu√® √©s la literatura de natura?‚ÄĚ; La¬†segona, sota el t√≠tol “Qu√® est√† passant? Hi ha un boom editorial?”¬†la moderar√†¬†Marina Penalva¬†(agent liter√†ria) i comptar√† amb la pres√®ncia de¬†Rub√©n Hern√°ndez¬†(editor d’Errata Naturae),¬†Cl√†udia Casanova¬†(editora d’√Ātico de los libros),¬†Borja Mart√≠nez¬†(director de la revista Leer) i¬†Javier Garc√≠a¬†(editor de Volcano Books); La tercera conversa¬†anir√† a c√†rrec de¬†Gabi Mart√≠nez, destacat autor de narrativa de viatges, que es preguntar√† ‚ÄúLa natura √©s anti-sistema?‚ÄĚ; I tancaran el cicle, dues veus imprescindibles en l‚Äô√†mbit de l‚Äôurbanisme i l‚Äôordenaci√≥ del territori, Carles Llop, i en ci√®ncies ambientals i geografia, Mart√≠ Boada, que dialogaran sobre “Qu√® √©s natura a Barcelona?”.

El festival Movistar LITERNATURA ha creat una¬†llibreria ef√≠mera dissenyada especialment per al festival, que s‚Äôinstal¬∑lar√† de forma org√†nica al pati de Vil¬∑la Joana amb la intenci√≥ de mimetitzar-se amb l‚Äôentorn natural. Aquesta instal¬∑laci√≥ ser√† un punt on visibilitzar i posar a l‚Äôabast del p√ļblic l‚Äôactual oferta editorial i un punt de venda on trobar els textos contemporanis i recuperar els cl√†ssics.¬†La Central¬†ser√† l‚Äôencarregada de la selecci√≥ de t√≠tols de la llibreria del festival.

Els dos dies que durar√† el festival, dissabte 20 i diumenge 21, el p√ļblic comptar√† amb¬†un espai gastron√≤mic¬†per passar un dia rod√≥ en un entorn immillorable.

Notícies Relacionades

VOLS CON√ąIXER EL GREC DE LA M√Ä DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaci√≥ oberta que far√† Cesc Casades√ļs per donar a con√®ixer tota la programaci√≥ d'enguany!

Com serà el món del llibre l'any 2030?

El F√≤rum Edita Barcelona dibuixar√† els reptes del m√≥n del llibre. Koen Van Gulik, Teresa Cremisi, Eduardo Mendoza, Javier Cercas…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formaci√≥, la participaci√≥ i la qualitat s√≥n els elements diferenciadors del festival, que se celebrar√† del 8…