Els museus de Girona s'uneix sota el lema de Nadal al Museu! - La Costa

lacosta

La 5a edicioĢ de Nadal al Museu de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona arriba amb novetats que sā€™allargaran durant tot lā€™any

Del 6 de desembre de 2019 al 7 de gener de 2020 tindraĢ€ lloc la cinquena edicioĢ de Nadal al Museu. DespreĢs de lā€™eĢ€xit de les passades edicions els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona sā€™uneixen de nou sota el lema ā€œAquest Nadal, els museus de les comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per a tu!ā€ per motivar les visites de puĢblic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temaĢ€tiques variades com la histoĢ€ria, el cinema, el joc, lā€™artesania, lā€™arqueologia, lā€™etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, lā€™art… oferiran la possibilitat de passar-sā€™ho beĢ i descobrir tot el patrimoni que ofereixen els museus.

Enguany, la nova edicioĢ de Nadal al Museu arriba amb dues novetats importants. La primera, eĢs la presentacioĢ dā€™un nou personatge que seraĢ€ la imatge de les activitats familiars de la Xarxa. Aquest nou personatge creat per la jove ilĀ·lustradora XeĢ€nia Ferrer, eĢs un extraterrestre que aterra a terres gironines i no sap on eĢs, ni com eĢs la gent que hi viu. AixiĢ que decideix visitar-ne els museus per descobrir les costums, les tradicions, el passat dels que habiten el territori. A traveĢs dā€™ells els meĢs petits podran descobrir cada un dels museus de la xarxa. I la segona, la creacioĢ dā€™un llibre dā€™activitats amb lectura faĢ€cil que obsequiaran a tots els nens i nenes que visitin els museus durant les festes de Nadal. El llibret, creat, editat i produiĢˆt per la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, sā€™ha fet amb la intencioĢ de donar a coneĢ€ixer dā€™una forma divertida, el patrimoni dels museus del territori gironiĢ. La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona treballen per lā€™accessibilitat universal, fent museus inclusius. Per aquest motiu, els textos i el disseny dā€™aquest llibret han estat elaborats basant-se en els principis europeus dā€™accessibilitat graĢ€cies a la Lectura FaĢ€cil. Si no sā€™esgoten les existeĢ€ncies durant la campanya de Nadal, aquest llibret estaraĢ€ disponible durant tot lā€™any en els 26 museus de la xarxa.

Com en les anteriors edicions, tambeĢ sā€™ha treballat en la creacioĢ dā€™una activitat conjunta que tindraĢ€ lloc a tots els 26 museus. Enguany els nens i nenes tindran el repte de descobrir les pistes que el nou visitant ha deixat preparades als museus. A traveĢs del joc de pistes encadenades els meĢs petits podran aprendre del patrimoni cultural de cada museu; una bona oportunitat per descobrir amb famiĢlia els museus de les comarques de Girona.

A meĢs a meĢs del joc de pistes encadenades, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant aquest periĢode de vacances. Els nens i nenes podran participar en tallers i activitats com preparar la decoracioĢ nadalenca de casa, cuinar plats tiĢpics dā€™aquestes festes, fabricar les seves proĢ€pies joguines, fer els fanalets de Reis o gaudir de recitals de contes de Nadal, entre moltes altres activitats. En les properes setmanes anunciarem totes les propostes que els 26 museus han dissenyat per aquestes festes de Nadal.

Els 26 museus integrants de la 5a edicioĢ Nadal al Museu son:

Museu EtnoloĢ€gic del Montseny. La Gabella (ArbuĢcies) Ā· Museu ArqueoloĢ€gic Comarcal de Banyoles, Museu Darder. Espai dā€™InterpretacioĢ de lā€™Estany (Banyoles) Ā· Terracotta. Museu de terrissa i ceraĢ€mica industrial de la Bisbal, Museu Municipal Josep Aragay (Breda) Ā· Ecomuseu-Farinera de CastelloĢ dā€™EmpuĢries Ā· Museu dā€™Arqueologia de Catalunya-EmpuĢries Ā· Museu de lā€™Anxova i de la Sal (lā€™Escala) Ā· Museu del Joguet de Catalunya (Figueres) Ā· Museu de lā€™EmpordaĢ€ (Figueres) Ā· Museu dā€™Arqueologia de Catalunya-Girona Ā· Museu dā€™Art de Girona Ā· Museu del Cinema. ColĀ·leccioĢ TomaĢ€s Mallol (Girona) Ā· Museu dā€™HistoĢ€ria de Girona Ā· Museu dā€™HistoĢ€ria dels Jueus (Girona) Ā· Tresor de la Catedral de Girona Ā· Museu Municipal de LliĢvia Ā· Museu del Mar de Lloret de Mar, Museu de la Garrotxa (Olot) Ā· Museu dels Sants dā€™Olot Ā· Museu del Suro de Palafrugell Ā· Museu de la Pesca de PalamoĢs Ā· Museu EtnograĢ€ c de Ripoll Ā· Museu dā€™HistoĢ€ria de Sant Feliu de GuiĢxols Ā· Museu de la MediterraĢ€nia (Torroella de MontgriĢ) Ā· Museu dā€™Arqueologia de Catalunya-Ullastret.

La Xarxa de Museus de les Comarques Girona estaĢ€ impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la DiputacioĢ de Girona.

p

p

 

NotĆ­cies Relacionades

Petits detectius envairan els 26 museus de la Xarxa de Girona

Del 6 de desembre al 7 de gener tindrĆ  lloc la quarta ediciĆ³ de Nadal al Museu. Els mĆ©s petits…

AQUEST NADAL, LA TEVA AVENTURA COMENƇA AL MUSEU!

No et perdis la tercera ediciĆ³ de 'Nadal al Museu', del 9 de desembre al 7 de gener als 26…

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de CornellĆ 

El diumenge va acabar la divuitena ediciĆ³ del Festival Internacional de Pallassos de CornellĆ -Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…