Música única i atrevida en el Festival PAS de Martorell!

lacosta

Aquest any el Festival PAS, Pont a les Arts Sonores, arriba a la seva 4a edició amb una programació musical eclèctica, singular, fresca i suggerent amb grups i artistes nacionals i internacionals (Regne Unit i França).

El principal objectiu del PAS és la descoberta de diferents manifestacions artístiques, amb el so com a nexe comú, en totes les seves formes, i particularitats, constants i variables, explorant d’aquesta manera el seu indiscutible protagonisme i la seva rellevància més que simbòlica dins la creació artística. La major part de les actuacions es faran a l’emblemàtic pont del Diable, un pont que antigament era peatge que ara s’obre com a porta d’entrada a la cultura i al coneixement. El festival vol vincular-se a la vida del barri, als costums i al patrimoni de Martorell i fomentar la cohesió social i el desenvolupament cultural.

Donaran el tret de sortida el divendres 7 de juliol els barcelonins The Black Barbies, amb la seva barreja de música negra interpretada des d’una perspectiva contemporània. Dissabte 8 de juliol serà el torn dels sevillans O Sister!, que interpretaran el seu darrer treball Stompin’in joy, una obra que consolida la maduresa del sextet, així com l’evolució del seu so cap al jazz més primigeni, el dixieland. A Martorell oferiran un concert especial i únic amb la participació de Julien Silvand (trompeta) i Juli Aymi (clarinet) com a músics convidats.

El segon cap de setmana, divendres 14 de juliol, serà el torn de Juan Gómez, Chicuelo, el guitarrista de referència del panorama flamenc que coincidirà damunt l’escenari amb Marco Mezquida, un dels pianistes més reconeguts de l’escena jazzística catalana, creador d’un pianisme únic. El dissabte 15 de juliol tindrà lloc l’única actuació a la península del londinenc Leonn and The New Funk. Leonn presentarà Invisible Me, l’àlbum que l’ha situat com una de les propostes més rellevants de l’anomenada New Funk Era.

L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Guillem Roma el divendres 21 de juliol, presentant el seu últim disc Connexions, amb una energia personal i propera que l’ha consolidat com un dels artistes emergents del moment. El dissabte 22 de juliol, el francès Gaspard Royant, presentarà el seu nou àlbum Have you met Gaspard Royant? produït pel gran Edwyn Collins i que fa de pont entre les influències més clàssiques (Roy Orbison, Phil Spector o Sam Cooke) i el rock-and-roll del s.XXI. Finalment, el diumenge 23 de juliol, per tancar la 4a edició del festival PAS, es podrà veure en estrena absoluta al Teatre El Progrés Carmina Burana amb la Coral Ars Nova i el grup Percussions de Barcelona, una de les formacions de percussió més antigues i prestigioses d’Europa.

Una de les grans novetats d’aquesta edició del festival és la renovació de l’oferta de restauració del festival, i la creació del PAS Lounge, un nou concepte gastronòmic amb espai chill lounge de ginebres.

Aquest any, dins la programació del PAS, es podrà visitar l’exposició “Josep Palet. O tenor o res (1877-1946)”, dins els actes de commemoració de l’Any Palet. Objectes personals, imatges i cartes surten a la llum per primera vegada en una exposició de gran format que reconstruirà la carrera i vida íntima del tenor martorellenc a partir dels testimonis materials del cantant. La mostra tindrà lloc del 30 de juny al 17 de setembre al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna (Passeig Quarter, 9).

 

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

ÚLTIM CAP DE SETMANA DEL PAS!

Obeses (amb la Coral Ars Nova de Martorell) i el flamenc de Sonia Olla & Ismael Fernández, protagonistes de l'últim…