El MUD'15, Músiques Disperses de Lleida, dóna a conèixer la seva programació

lacosta

Del 12 al 15 de març es va celebrar la novena edició del MUD, Músiques Disperses de Lleida, el festival pioner de neo-folk a l’estat espanyol. El MUD és el festival de música folk organitzat per Guerssen i l’Ajuntament de Lleida, amb un format petit-mitjà, que es sent còmode en aquest lloc, lluny de les pirotècnies de mercat, buscant l’essència, la proximitat i, sobretot, l’autenticitat. Una cita amb gran pes dins del mapa de festivals del gènere a nivell nacional i internacional, i un festival que tracta el folk amb una sensibilitat especial, fet que el fa únic a nivell estilístic.

En aquesta edició de luxe se’ns dóna l’oportunitat de poder veure artistes de gran renom internacional que costen de veure al nostre país. La meitat dels artistes participants al MUD no han donat mai concerts a Espanya amb anterioritat i en molts casos, ni tant sols a Europa.

Tots els concerts d’aquesta edició es varen poder gaudir al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida. La nit inaugural del dijous 12 de març va comptar amb el directe de Xoel López, un dels millors cantautors espanyols, que va presentar en primícia els temes del seu darrer disc disc, llargament esperat, després de l’esplèndid Atlántico de l’any 2012.

La nit de divendres 13 de març va arrencar amb Gualberto, guitarrista dels pioners del rock andalús Smash a principis dels 70, que va oferir una personal fusió de flamenc i música tradicional índia, ell a càrrec del sitar i Ricardo Miño a la guitarra flamenca. La nit la va tancar la cantautora britànica Vashti Bunyan, llegenda britànica que va tornar amb el seu tercer disc Heartleap, un disc amb el seu segell inconfusible. Música fràgil com el cristall i alhora poderosa com l’acer. Un regal que es resisteix a qualsevol etiqueta.

Els multi-instrumentistes grecs Afrodyssey Orchestra varen actuar el dissabte 14 al Cafè del Teatre oferint el seu repertori amb influències del jazz, funk, psicodèlia, música de ball tradicional i percussió de l’Oest Africà i, evidentment, el folklore grec.

Els encarregats de cloure la novena edició del festival el diumenge 15 de març varen ser Sonido Gallo Negro, vinguts expressament des de Mèxic per al seu primer i únic concert a tot l’estat espanyol. La nova sensació de l’underground llatí rescata la cúmbia peruana tot integrant boogaloo, surf, cúmbia amazònica i altres estils, amb una actitud més propera a la sonoritat rock sense perdre l’essència de la cúmbia original.

Notícies Relacionades

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…