Més novetats a Utopia Photo Market! - La Costa

lacosta

El 10, 11 i 12 de juny se celebra l’Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que tindrà lloc a l’espai Utopia 126 (Poblenou) de Barcelona. Hi participaran prop de 70 fotògrafs de totes les tècniques i estils, a més d’escoles, editorials, botigues i impremtes.

A Utopia Photo Market es podrà comprar fotografia de qualitat directament als autors, que estaran presents els tres dies del mercat. D’aquesta manera, la fotografia serà més accessible al públic, que a més podrà tafanejar, conversar i descobrir. També es podran trobar productes relacionats amb el món de la fotografia, com fotollibres i d’altres objectes i gadgets.

Entre els fotògrafs participants trobarem noms amb una destacada trajectòria com Lucía Antebi, Samuel Aranda, Israel Ariño, Ariadna Arnés, Jordi Bernadó, Maite Caramés, Manel Esclusa, Jordi Guillumet, Roger Grasas, Paola de Grenet, Manolo Laguillo, Fernando Moleres, César Ordóñez, José María de Orbe, Mònica Rosselló o Carlos Ventós, entre d’altres. I també hi haurà nous talents com Coke Bartrina, Arnau Blanch, Anna Bosch, Mireia Bordonada, Eli Garmendia, Tamara López Seoane, Eugeni Gay, Guillem Valle, Ainhoa Valle o Berta Vicente. Podeu veure tots els fotògrafs participants en aquest enllaç.

L’Utopia Photo Market comptarà amb una completa programació d’activitats al voltant del món de la fotografia que el convertiran en una proposta única i singular a Barcelona. El públic podrà licitar a una subhasta de fotos (fotos que estaran exposades a Utopia 126), participar en un intercanvi de fotografies, fer-se retrats in situ amb fotògrafs de renom, assistir a conferències i workshops, veure documentals, participar a sortejos de càmeres, fer-se fotos en un divertit photocall.

Els visitants tindran la possibilitat de fer-se retratar in situ per Bèla Adler, Núria López, Marcel Juan, Toni Amengual o Martí Ardiñach, que utilitzarà la tècnica artesanal del col·lodió humit. També podran encarregar un dibuix a partir d’una foto a l’artista Javier Mariscal, dins del seu projecte Mariscal Portraits o fer una visita guiada pel mercat amb Vicenç Boned, director de Tagomago Collectors Project.

Podran assistir a conferències impartides per professionals del sector com Fernando Moleres, Pepe Font de Mora o Leafhooper Project i per personatges molt coneguts aficionats a la fotografia com Andreu Buenafuente o Carles Sans (Tricicle).

El reconegut fotògraf Fernando Moleres farà una conferència el dissabte 11 de juny on, a més de parlar dels seus projectes i de la seva metodologia de treball, explicarà com seleccionar els temes, des de l’idea del projecte fins a com vendre’l als mitjans de comunicació. També ens parlarà del seu projecte d’ONG Free Minor Africa.

L’actor Carles Sans conversarà amb Pepe Font de Mora, director de la Fundació Foto Colectania, sobre la seva passió i afició per la fotografia, una afició que Sans practica des de fa anys en els pocs moments lliures que no dedica a Tricicle i a qui Pepe Font de Mora ha dedicat tota la seva carrera professional. Aquí podreu veure més informació d’aquest diàleg.

Leafhopper Project és un projecte de David Simón i Blanca Galindo que explora les possibilitats de l’antropologia visual contemporània centrant-se en els conflictes socials i drets humans. A Utopia Photo Market parlaran sobre els punt forts i dèbils de l’autoria compartida i del procés cocreatiu que hi ha darrere de projectes com Krokodil, Blue Boy KL o It’s a Wonderfull Life.

El fotògraf Jordi Bernardó, juntament amb Joaquín Ausejo (pare) i Joaquín Ausejo (fill) de l’Hotel Alma, ens explicaran la seva experiència creativa i empresarial en la realització de la seva atrevida i magnífica campanya publicitària.

L’Andreu Buenafuente va posar en marxa fa 15 anys la comunitat fotogràfica captura.org. Ara està preparant un projecte solidari a Madagascar a través de l’ONG Yamuna. A la seva conferència Malalt de Foto, ve a explicar aquesta iniciativa i a parlar de la seva afició per la fotografia.

El fotògraf Martin Gallego impartirà un workshop sobre street photo. Gallego primer farà una xerrada on ensenyarà els seus trucs i tècniques per treure les millors fotos de carrer i després farà un circuit per Poblenou.

Al mercat també hi haurà cabuda per a les projeccions com el passi dels documentals Toni Catany. El temps i les coses, un retrat biogràfic de Catany dirigit per Cesc Mulet; i Leopoldo Pomés. Flashback, un documental dirigit pel realitzador Leopoldo Pomés, fill del fotògraf, que repassa la vida d’un dels noms indiscutibles de la fotografia contemporània nacional.

Utopia Photo Market també ha volgut retre homenatge al mític restaurant Flash Flash, que serà l’encarregat de l’oferta gastronòmica del mercat.

Notícies Relacionades

Utopia photo market

Neix Utopia Photo Market!

67 fotògrafs participaran a l’Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que neix a Barcelona i que tindrà lloc…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

Aquest divendres arriba Utopia Photo Market!

Aquest cap de setmana se celebra l’Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que tindrà lloc a l’espai Utopia…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…