ÈXIT D'HOTEL TAPA TOUR - La Costa

lacosta

Hotel Tapa Tour Barcelona tanca la seva primera edició amb una assistència de més de 3.000 participants.

Durant 10 dies, del 6 al 17 d’abril, el públic barceloní ha tingut la oportunitat d’apropar-se a 31 hotels de 4 i 5 estrelles par descobrir la seva gastronomia a través d’una ruta de tapes d’autor que han tingut la tradició, l’avantguarda i la sostenibilitat com a pilars.

Durant l’edició, cada hotel ha ofert dues tapes, una a concurs, que ha sigut valorada per un jurat professional, i una altra de solidària, beneficis de les quals han sigut destinats a més de 20 causes socials o ambientals.

El repte d’aquesta iniciativa és obrir la restauració hotelera a tothom i reivindicar l’hotel com a punt de trobada gastronòmic, i no només per al público estranger, sinó també pel públic local.

Hotel Tapa Tour és un projecte independent que ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona. l’edició ha estat patrocinada per Bodegues Codorníu Raventós i Campari.

El jurat format per Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme; el xef del restaurant Capritx, amb una estrella Michelin, Artur Martínez; Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic; Sergi Caballero, director del Festival Sónar i bodeguer en el 4 kilos vinícola; i els periodistes gastronòmics Ricard Martín (Time Out Barcelona), María José Gómez (Time Out Barcelona), Òscar Gómez (Que Fem? La Vanguardia) i Belén Parra (El Mundo i Gastronomistas), han atorgat els següents premis:

“Tapa Tradicional”: “Tosta de cua de bou al vi negre” del restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona. Xef: Jordi Asensio

Versiona a la perfecció (tècnica i sabor) un clàssic de la cuina popular, que a més a més serveix a taula de manera creativa. La presentació demostra que la tradició pot resultar igual de suggerent que la millor avantguarda. En el seu conjunt, la relació qualitat preu és excel·lent.” (Belén Parra – El Mundo)

“Tapa Avantguardista”: “A verat” del restaurant Le Bouchon del Hotel Mercer Barcelona. Xef: Giuseppe Iannotti

“La tapa ‘A verat’ ha obtingut el nostre reconeixement per la seva impecable presentació, la pulcritud del plat, la tècnica cuidada, l’equilibri entre sabors i la delicadesa gustativa amb la que se presenta.” (Pep Palau – Fòrum Gastronòmic)

“Tapa Sostenible”: “Croqueta de carbassa rostida amb pipes cruixents” del restaurant Batuar de l’Hotel Cotton House. Xef: Stefan Winter

“Bona concepció d’una proposta vegetariana, elaborada amb producte de proximitat i de temporada, amb varietats recuperades cultivades segons criteris ecològics. Una tapa clàssica en la seva concepció i original en la forma i el contingut; cruixent en la seva cobertura, incloent les pipes, i gustosa en el seu nucli.” (Patrik Torrent – Agència Catalana de Turisme)

Per la seva part, la votació del públic assistent ha determinat que el premi a “Tapa Popular”, recaigui sobre la “Tosta de cua de bou al vi negre” del restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona.

Notícies Relacionades

Foodies, arriba Hotel Tapa Tour!

Neix Hotel Tapa Tour, la primera ruta-concurs de tapes d’autor per hotels urbans del territori nacional. La primera edició se…

La Costa recomana #84

La Sala Hiroshima fa un any i aquesta setmana comencen el Serielizados Fest, la ruta gastronòmica per hotels de Barcelona…

Foodies, arriba Hotel Tapa Tour!

Neix Hotel Tapa Tour, la primera ruta-concurs de tapes d’autor per hotels urbans del territori nacional. La primera edició se…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…