√ąXIT D'HOTEL TAPA TOUR - La Costa

lacosta

Hotel Tapa Tour Barcelona tanca la seva primera edició amb una assistència de més de 3.000 participants.

Durant 10 dies, del 6 al 17 d’abril, el p√ļblic barcelon√≠ ha tingut la oportunitat d’apropar-se a 31 hotels de 4 i 5 estrelles par descobrir la seva gastronomia a trav√©s d’una ruta de tapes d’autor que han tingut la tradici√≥, l’avantguarda i¬†la sostenibilitat com a pilars.

Durant l’edici√≥, cada hotel ha ofert¬†dues tapes, una a concurs, que ha sigut¬†valorada per un jurat professional, i una altra de solid√†ria, beneficis de les quals han sigut destinats a m√©s de 20 causes socials o ambientals.

El repte d’aquesta iniciativa √©s obrir la restauraci√≥ hotelera a tothom i reivindicar l’hotel com a punt de trobada gastron√≤mic, i no nom√©s per al p√ļblico estranger, sin√≥ tamb√© pel p√ļblic local.

Hotel Tapa Tour √©s un projecte independent que ha comptat amb el suport de l’Ag√®ncia Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona. l’edici√≥ ha estat patrocinada per Bodegues Codorn√≠u Ravent√≥s i¬†Campari.

El jurat format per Patrick Torrent, director executiu de l’Ag√®ncia Catalana de Turisme; el xef del restaurant Capritx, amb¬†una estrella Michelin, Artur Mart√≠nez; Pep Palau, director del F√≤rum Gastron√≤mic; Sergi Caballero, director del Festival S√≥nar i bodeguer en el 4 kilos vin√≠cola; i els periodistes gastron√≤mics Ricard Mart√≠n (Time Out Barcelona), Mar√≠a Jos√© G√≥mez (Time Out Barcelona), √íscar G√≥mez (Que Fem? La Vanguardia) i¬†Bel√©n Parra (El Mundo i Gastronomistas), han atorgat els seg√ľents premis:

‚ÄúTapa Tradicional‚ÄĚ: ‚ÄúTosta de cua de bou al vi negre”¬†del restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona. Xef: Jordi Asensio

Versiona a la perfecci√≥¬†(t√®cnica i sabor) un cl√†ssic de la cuina popular, que a m√©s a m√©s¬†serveix a taula de manera creativa. La presentaci√≥ demostra¬†que la tradici√≥ pot¬†resultar igual de suggerent que la millor avantguarda. En el seu conjunt,¬†la relaci√≥ qualitat preu¬†√©s excel¬∑lent.‚ÄĚ (Bel√©n Parra ‚Äď El Mundo)

‚ÄúTapa Avantguardista‚ÄĚ: ‚ÄúA verat‚ÄĚ del restaurant Le Bouchon del Hotel Mercer Barcelona. Xef: Giuseppe Iannotti

‚ÄúLa tapa ‚ÄėA verat‚Äô ha obtingut el¬†nostre¬†reconeixement¬†per la seva impecable presentaci√≥, la pulcritud del plat, la t√®cnica cuidada, l’equilibri entre sabors i la delicadesa gustativa amb¬†la que se presenta.‚ÄĚ (Pep Palau ‚Äď F√≤rum Gastron√≤mic)

‚ÄúTapa Sostenible‚ÄĚ: ‚ÄúCroqueta de carbassa¬†rostida¬†amb pipes cruixents‚ÄĚ del restaurant Batuar de l’Hotel Cotton House. Xef: Stefan Winter

‚ÄúBona concepci√≥ d’una proposta vegetariana, elaborada amb¬†producte de proximitat i de temporada, amb varietats recuperades cultivades segons criteris ecol√≤gics. Una tapa cl√†ssica en la seva concepci√≥ i original en la forma i el¬†contingut; cruixent en la seva cobertura, incloent les pipes, i gustosa¬†en el seu nucli.‚ÄĚ (Patrik Torrent ‚Äď Ag√®ncia Catalana de Turisme)

Per la seva¬†part, la votaci√≥ del p√ļblic assistent ha determinat que el premi a ‚ÄúTapa Popular‚ÄĚ, recaigui¬†sobre la ‚ÄúTosta de cua de bou¬†al vi negre‚ÄĚ del restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona.

Notícies Relacionades

Foodies, arriba Hotel Tapa Tour!

Neix Hotel Tapa Tour, la primera ruta-concurs de tapes d‚Äôautor per hotels urbans del territori nacional. La primera edici√≥ se…

La Costa recomana #84

La Sala Hiroshima fa un any i aquesta setmana comencen el Serielizados Fest, la ruta gastron√≤mica per hotels de Barcelona…

Foodies, arriba Hotel Tapa Tour!

Neix Hotel Tapa Tour, la primera ruta-concurs de tapes d‚Äôautor per hotels urbans del territori nacional. La primera edici√≥ se…

ARRENCA EL M√ČS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El M√©s Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindr√† lloc la 12a…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edici√≥ de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…