Marlene Monteiro Freitas tancarà el cicle ORO a la sala Hiroshima - La Costa

lacosta
Guintche_Marlene Monteiro Freitas_per noti web

Marlene Monteiro Freitas, una de les artistes més reconegudes del moment a l’escena contemporània internacional, tanca el cicle ORO de creació emergent iberoamericana a la sala Hiroshima.

El cicle ORO de creació emergent iberoamericana tancarà la seva programació els dies 3 i 4 de novembre amb la presentación a Barcelona de Marlene Monteiro Freitas, una de les figures més rellevants de l’escena contemporània internacional, amb el seu treball Guintche, la peça que la va donar a conèixer com artista.

En aquest solo Marlene Monteiro Freitas ja mostra els elements essencials del seu llenguatge artístic: una continuitat de gestos en constant contracció i dilatació, un nou expressionisme i una certa reteatralització de l’escena que ens suggereix personatges entre allò mitològic i allò fantàstic.

La danza de Marlene Monteiro Freitas és exultant. Sola a escena o associada amb altres intèrprets, l’artista desprèn fluxes d’energia, es transforma, es multiplica. Els seus treballs tenen el reconeixement del públic i la crítica internacional i la seva darrera peça de marfim e carne va estar programada en la passada edició del Kunstenfestivaldesarts de Brussel·les.

Marlene Monteiro Freitas ha col·laborat amb artistes com Tânia Carvalho, Boris Charmatz o Trajal Harrell i és l’encarregada de tancar el cicle ORO de creació emergent iberoamericana a la sala Hiroshima. Un tancament de luxe a un cicle amb molt bona acollida de públic que ha presentat propostes d’artistes de Xile, Catalunya, Illes Canàries, Portugal, Brasil, Uruguai, Argentina i Mèxic.

Notícies Relacionades

NOTICIA la Costa

RE-MOU-TE EN ESCENA

La coreògrafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisió de «El món, la carn (l’últim cop)» de la companyia La Sota…

Leo Mendes

DEMÀ COMENÇA EL CICLE DE CONCERTS BRASILERS "NITS DE BRASIL"

El festival Día de Brasil programa Nits de Brasil, un cicle de concerts gratuïts amb artistes brasilers establerts a Barcelona…

Flying Pigs_Eulàlia Bergadà_07_webcosta

FLYING PIGS D'EULÀLIA BERGADÀ A LA SALA HIROSHIMA

La jove coreògrafa Eulàlia Bergadà presenta del 19 al 22 de maig Flying Pigs, un espectacle amb ballarins, músics i…