L'ASIAN FILM FESTIVAL POSA DE NOU EL CINEMA ASIÀTIC EN PRIMERA PLANA

lacosta

Aquest dimecres 26 d’octubre, a les 19:15 h al Phenomena de Barcelona, s’inaugura la 10a edició de l’Asian Film Festival Barcelona, el festival de cinema asiàtic d’autor que ha esdevingut el màxim referent d’aquest cinema al nostre país. Cinemes Girona, Phenomena, CaixaForum i Zumzeig són les seus d’aquest any per a les projeccions de cinema presencials, mentre que la plataforma FILMIN ho serà per a les sessions en línia.

La sala Phenomena acollirà la projecció inaugural de Sardar Udham (2021) del director indi Shoojit Sircar, que serà a Barcelona per l’estrena del film. Fes clic aquí per veure el tràiler.

AFFFBCN 2022 abasta una extensió geogràfica que va des de l’Àsia Central a l’Àsia Meridional i també el Sud-est asiàtic, Àsia Oriental i el Pacífic. El Festival distribueix la seva programació en cinc seccionstotes a concursOficialOficial PanoramaDiscoveriesNETPAC i Especial. Cadascuna compta amb els seus jurats corresponents integrats per directors, crítics de cinema i escriptors. És així com el festival concedirà quinze premis: a la millor pel·lículamillor director i millor guió per a cadascuna de les seccions a concurs.

The Drover’s Wife. The legend of Molly Johnson, (2021), dirigida per l’australiana Leah Purcell serà la pel·lícula encarregada de clausurar el Festival el 6 de novembre a les 20 h als Cinemes Girona. És un drama revisionista sobre la lluita d’una dona per tirar endavant els fills i la granja familiar davant l’absència del marit.

Per a la directora del AFFFBCN 2022, Menene Gras Balaguer “la desena edició del Festival vol ser tan representativa com sigui possible del cinema experimental i independent més recent del continent asiàtic, i malgrat destaquen algunes cinematografies com són les de l’Índia, l’Iran, la Xina o Corea del Sud també es projecten títols d’altres països asiàtics menys reconeguts o amb menor projecció”.

Pots consultar tota la programació de l’AFFBCN 2022 aquí: PROGRAMACIÓ – AFFBCN 2022

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

JA TENIM LA PROGRAMACIÓ DEL GREC FESTIVAL 2020!

Avui el #GrecFestival 2020 ha prensentat programació i a La Costa els acompanyem des de les xarxes socials i la…

Primeres confirmacions del B•XTRA, el cicle de concerts del Festival•B

Cupido, Yung Beef, Rebe o Rojuu estaran presents a la Fàbrica Fabra i Coats la primera setmana del març dintre…