L'arquitecte Daniel Libeskind visita Studio Weil aquest cap de setmana

dezpixels

Aquest cap de setmana Studio Weil rep la visita de l’arquitecte que va construir l’edifici, Daniel Libeskind.

El divendres 27 d’agost (20h) serà l’encarregat de lliurar el Premi Barbara H. Weil a l’artista guanyadora i el dissabte 28 (20h) oferirà una conferència on parlarà dels seus conceptes i idees, així com de treballs desenvolupats des del seu estudi (www.libeskind.com).

Studio Weil va ser dissenyat per Libeskind que és reconegut per molts dels seus treballs, entre els que destaquen el Imperial War Museum de Manchester, la London Metropolitan University o el Museu Jueu de Berlín.

Les obres de les 12 artistes finalistes destaquen per la seva qualitat artística i transformadora, estan actualment exposades a Studio Weil i es poden veure fins a l’1 de novembre.

L’edifici d’Studio Weil, al Port d’Andratx de Mallorca, va ser dissenyat per l’arquitecte Daniel Libeskind i la arquitectura respon al paisatge circumdant, però també forma un espai que complementa i contrasta l’obra de l’artista. Va ser creat originalment per a albergar l’obra de Barbara Weil i, després de la seva mort, la família va voler complir amb el desig de Barbara de convertir-lo en un centre cultural de referència per a Balears amb exposicions, concerts, espectacles, xerrades i activitats culturals. Inspirat en Ramon Llull, l’obra de Weil i la seva pròpia innovació poètica, Libeskind va conceptualitzar un disseny extraordinari, una fita enclavada entre els pins amb vista al mar al Port d’Andratx.

L’estudi pren la forma d’un arc de formigó tallat amb un parell d’escales empinades. Un que condueix a un mirador a la part superior de l’edifici, l’altre des d’una terrassa dissenyada per Weil, a la galeria de la planta baixa. La terrassa i la façana alberguen escultures a gran escala.

Aquest cap de setmana Daniel Libeskind visita Studio Weil per a lliurar el Premi Barbara H. Weil a l’artista guanyadora de les 12 finalistes escollides, que actualment tenen les seves obres exposades que es poden veure fins a l’1 de novembre. El lliurament del premi serà aquest divendres 27 d’agost a les 20h a Studio Weil al que hi assistiran totes les artistes finalistes, així com personalitats del món de l’art.  La guanyadora rebrà una invitació per a realitzar una estada artística de deu dies a Nova York on es reunirà amb diversos galeristes per mostrar-los el seu treball, i visitar els estudis de diversos artistes de renom que resideixen a la ciutat.

El nou Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears ha estat creat per Weil Art Exchange i té com a objectiu promoure intercanvis artístics reivindicant les noves propostes de dones creadores amb la finalitat de divulgar, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes Balears.

En aquesta primera edició del premi s’han presentat més d’un centenar de propostes artístiques i s’han seleccionat un total de dotze finalistes, que actualment estan exposades a Studio Weil (fins a l’1 de novembre): Carolina Amigó, Carmen Arbós, Mercedes Balle, Cati Bauzá, Arantxa Boyero, Gracia de Juan, Mar Guerrero, Marina Planas, Marijo Ribas, Alicia Santamaría, Mariana Sarraute i Alba Suau.

El dissabte 28 d’agost a les 20 hores, Daniel Libeskind donarà una conferència on parlarà dels seus conceptes i idees així com de treballs desenvolupats des del seu estudi. L’entrada és gratuïta però és necessària la reserva prèvia fins a completar aforament (info@studioweil.com).

 

Notícies Relacionades

L'arquitecte Daniel Libeskind visita Studio Weil aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana Studio Weil rep la visita de l'arquitecte que va construir l'edifici, Daniel Libeskind.

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

ÚLTIM CAP DE SETMANA DEL PAS!

Obeses (amb la Coral Ars Nova de Martorell) i el flamenc de Sonia Olla & Ismael Fernández, protagonistes de l'últim…