L'ALTERNATIVA REVELA FILM INAUGURAL I SECCIONS COMPETITIVES - La Costa

lacosta

L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, inaugurarà la seva 27a edició amb El año del descubrimiento del reconegut cineasta Luis López Carrasco, director, guionista, productor i cofundador de Los Hijos, que també oferirà una classe magistral.

El año del descubrimiento parla sobre l’any 1992 a Cartagena i, a través de la veu dels parroquians d’un dels seus bars, revela una història de resistència i repressió que va quedar completament eclipsada per les celebracions de les Olimpíades a Barcelona i l’Exposició Universal de Sevilla. Aquesta història revela, alhora, les claus del passat i el present de la història, la política i l’economia espanyoles i europees de les darreres dècades.

Per acompanyar la presentació d’El año del descubrimiento a l’Alternativa, el cineasta Luis López Carrasco oferirà la masterclass Passat continu que precedirà la projecció del film. En la classe magistral i a través del procés de concepció d’aquest llargmetratge i de treballs previs de Luis López Carrasco, s’analitzarà el procés d’elaboració d’unes pel·lícules que pretenen reconstruir fragments amagats del passat per tornar a posar-los en circulació, és a dir, conjugar-los en present.

El año del descubrimiento forma part dels 10 films que competiran a la secció Internacional de Llargmetratges
 de l’Alternativa 2020, on també competiran 14 peces en la secció Internacional de Curtmetratges i 6 llargmetratges i 15 curtmetratges en la secció Nacional.

L’Alternativa 2020 es farà en format híbrid, presencial i online, i se celebrarà del 16 al 29 de novembre en diferents espais de Barcelona i a Filmin. 

Des de La Costa Comunicació tornem a acompanyar la difusió a premsa de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona. Podeu saber-ne més clicant aquí.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…

Torna el CREA, la trobada del Districte Cultural

Ja s'apropa el CREA, la trobada professional del Districte Cultural que aglutinarà en un mateix dia i espai el teixit creatiu…