L'Alternativa 2019 recordarà el Mur de Berlín - La Costa

lacosta

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 26a edició de l’11 al 17 de novembre. Vint-i-sis anys defensant la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió.

El 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín coincideix amb l’arrencada de la 26a edició de l’Alternativa, i és per això que el festival dedica una secció a repassar les realitats socials, polítiques i culturals prèvies i posteriors a la reunificació.

El Mur de Berlín va caure la nit del 9 al 10 de novembre de 1989. Va ser un moment històric, símbol de la fi de la Guerra Freda i inici d’una nova organització mundial. El 30è aniversari de la caiguda del Mur coincideix amb l’arrencada de la 26a edició de l’Alternativa. I el festival, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, vol celebrar-ho amb una selecció de films documentals que reflecteixen determinades realitats socials, polítiques i culturals prèvies i posteriors a la reunificació. Un recorregut que, a més, permet endinsar-se en Berlín, la ciutat mítica que va protagonitzar una època incomparable.

La secció comptarà amb films de Thomas Heise, Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Bartek Konopka, Marilyn Levine, Ross McElwee, Hubertus Siegert i Uli M Schueppel. Les projeccions tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya i el dimarts 12 de novembre comptarem amb la presència del cineasta Thomas Heise, que inaugurarà la secció i presentarà el seu film Material.

El festival se celebrarà aquest any de l’11 al 17 de novembre i comptarà, com sempre, amb projeccions i activitats per a tots els públics. La seu central de l’Alternativa tornarà a ser el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb la Filmoteca de Catalunya i el cinema Zumzeig. Així mateix el festival comptarà amb la plataforma digital de vídeo a la carta Filmin, en què es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició.

A l’octubre i el novembre donarem a conèixer la programació de les seccions competitives i de la resta de seccions paral·leles, així com les activitats que inclourà el festival i els seus convidats.

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

ARRIBA LA TERCERA EDICIÓ DEL FESTIVAL SECO

SECO desplega un potent programa de concerts, arts escèniques, cinema, gastronomia i arts visuals del 12 al 15 d'abril al…