L'Acem presenta el programa del seu 25è aniversari - La Costa

lacosta

L’ACEM, l’Associaci√≥ Catalana d’Escoles de M√ļsica, celebra aquest 2018 el seu¬†25√® aniversari¬†amb un complet programa d’activitats.

M√©s de 7.000 m√ļsics i 300 ballarins,¬†repartits en diferents formacions,¬†participaran als¬†9 concerts¬†que han organitzat repartits per tot el territori:¬†Barcelona (4 de febrer), Manresa (3 de mar√ß), Lleida (11 de mar√ß), Tarragona (18 de mar√ß), La Seu d’Urgell (25 de mar√ß), Sant Feliu de Gu√≠xols (14 d’abril), Sant Cugat del Vall√®s (15 d’abril),¬†Esparraguera (12 de maig)¬†i¬†10 de juny (Barcelona).

Els actes de celebraci√≥ d’aquest 25√® aniversari arrencaran el¬†proper 4 de febrer¬†al¬†MNAC de Barcelonaamb el¬†Fiddle, un espectacular concert de¬†corda fregada¬†amb¬†m√©s 1.200 m√ļsics;¬†i¬†culminaran el¬†10 de juny¬†amb un concert multitudinari al¬†RCDE Stadium de Cornell√† – El Prat, que estar√° dirigit per¬†Manel Camp¬†i en el qual participaran¬†m√©s de 6.500 m√ļsics¬†de totes les formacions musicals.

L’Acem ha volgut celebrar aquests 25 anys de traject√≤ria amb¬†un programa d‚Äôactivitats obert, participatiu i multitudinari que fomenti la col¬∑laboraci√≥ entre escoles i potenci√Į l‚Äôintercanvi d‚Äôexperi√®ncies entre els alumnes, fent m√©s visible la tasca de les escoles de m√ļsica.¬†A m√©s a m√©s han involucrat¬†la resta de la comunitat educativa (escoles de m√ļsica i escoles de prim√†ria i secund√†ria), professionals de refer√®ncia del pa√≠s (grans figures nacionals, m√ļsics, t√®cnics, directors, compositors, arranjadors, etc.), institucions i fam√≠lies, amb la voluntat de que tothom es faci seva aquesta celebraci√≥.

Per aquest motiu, els concerts estaran dirigits per directors de refer√®ncia del pa√≠s com¬†Oriol Sa√Īa, Montserrat Meneses, Xavi Grau, Bernat Gu√†rdia, Albert Gum√≠, Sergi Verg√©s, Marcel Csellas, √Āngel Pereira, Anna Garcia¬†i el ja citat¬†Manel Camp.

Per arrodonir aquest 25√® aniversari, l’ACEM tamb√© ha creat enguany l‘ACEM¬†Jazz Ensemble, una¬†formaci√≥¬†dirigida per¬†Sergi Verg√©s¬†que est√°¬†integrarada pels¬†40 alumnes de jazz m√©s destacats d’entre 13 i 18 anys¬†de les escoles de m√ļsica de l‚ÄôACEM.

√Čs una formaci√≥ que neix en motiu d’aquests 25 anys per√≤ que vol¬†tenir continu√Įtat¬†m√©s enll√† del de l‚Äôaniversari de manera que els joves¬†alumnes amb m√©s talent¬†de les nostres escoles en puguin anar formant part cada any i es concerteixi en una formaci√≥ de refer√®ncia del pa√≠s.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL M√ČS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El M√©s Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindr√† lloc la 12a…

Avançament de programació d'El Més Petit de Tots

El festival internacional d‚Äôarts esc√®niques dedicat a nens entre els 0 i 5 anys, aposta per oferir al p√ļblic "una…

Després del seu èxit, torna 'Paradise' de Nico&Sunset

'Paradise' torna a la cartellera teatral de la ciutat, de l'11 d'octubre al 5 de novembre al Teatre Poliorama, un…