L'Acem presenta el programa del seu 25è aniversari - La Costa

lacosta

L’ACEM, l’Associació Catalana d’Escoles de Música, celebra aquest 2018 el seu 25è aniversari amb un complet programa d’activitats.

Més de 7.000 músics i 300 ballarins, repartits en diferents formacions, participaran als 9 concerts que han organitzat repartits per tot el territori: Barcelona (4 de febrer), Manresa (3 de març), Lleida (11 de març), Tarragona (18 de març), La Seu d’Urgell (25 de març), Sant Feliu de Guíxols (14 d’abril), Sant Cugat del Vallès (15 d’abril), Esparraguera (12 de maig) i 10 de juny (Barcelona).

Els actes de celebració d’aquest 25è aniversari arrencaran el proper 4 de febrer al MNAC de Barcelonaamb el Fiddle, un espectacular concert de corda fregada amb més 1.200 músics; i culminaran el 10 de juny amb un concert multitudinari al RCDE Stadium de Cornellà – El Prat, que estará dirigit per Manel Camp i en el qual participaran més de 6.500 músics de totes les formacions musicals.

L’Acem ha volgut celebrar aquests 25 anys de trajectòria amb un programa d’activitats obert, participatiu i multitudinari que fomenti la col·laboració entre escoles i potenciï l’intercanvi d’experiències entre els alumnes, fent més visible la tasca de les escoles de música. A més a més han involucrat la resta de la comunitat educativa (escoles de música i escoles de primària i secundària), professionals de referència del país (grans figures nacionals, músics, tècnics, directors, compositors, arranjadors, etc.), institucions i famílies, amb la voluntat de que tothom es faci seva aquesta celebració.

Per aquest motiu, els concerts estaran dirigits per directors de referència del país com Oriol Saña, Montserrat Meneses, Xavi Grau, Bernat Guàrdia, Albert Gumí, Sergi Vergés, Marcel Csellas, Ángel Pereira, Anna Garcia i el ja citat Manel Camp.

Per arrodonir aquest 25è aniversari, l’ACEM també ha creat enguany l‘ACEM Jazz Ensemble, una formació dirigida per Sergi Vergés que está integrarada pels 40 alumnes de jazz més destacats d’entre 13 i 18 anys de les escoles de música de l’ACEM.

És una formació que neix en motiu d’aquests 25 anys però que vol tenir continuïtat més enllà del de l’aniversari de manera que els joves alumnes amb més talent de les nostres escoles en puguin anar formant part cada any i es concerteixi en una formació de referència del país.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

Avançament de programació d'El Més Petit de Tots

El festival internacional d’arts escèniques dedicat a nens entre els 0 i 5 anys, aposta per oferir al públic "una…

Després del seu èxit, torna 'Paradise' de Nico&Sunset

'Paradise' torna a la cartellera teatral de la ciutat, de l'11 d'octubre al 5 de novembre al Teatre Poliorama, un…