La Acadèmia Catalana de la Música propone un plan de choque

lacosta

x

El sector de la música a Catalunya està patint un impacte sense precedents degut a la paràlisis derivada del coronavirus. Davant d’aquesta situació, l’Acadèmia Catalana de la Música ha proposat un detallat pla de xoc per fer front als efectes de la pandèmia sobre un sector que ja de per si és molt fràgil.

Des de l’Acadèmia constaten que la pèrdua d’ingressos per part dels músics entre els mesos de març i maig serà a l’entorn del 5 milions d’euros i que, des que va començar la crisis de la covid-19, les sales de concerts catalanes associades a l’ASACC estan perdent un milió i mig d’euros per setmana, és per això que demanen que la proposta formi part d’un pla de rescat que compti amb la implicació de totes les administracions.

Podeu consultar les propostes que s’inclouen dins el Pla de xoc de l’Acadèmia fent clic aquí.

Mentrestant, l’Acadèmia ha decidit  posar-se al timó de la campanya La cultura no es suspèn, es prorroga que busca que tant programador com responsables de les administracions públiques es comprometin a reprogramar tots aquells esdeveniments culturals ja previstos.  L’entitat que agrupa al sector musical de Catalunya està treballant per estendre aquesta demanda i fer pedagogia entre programadors públics i privats de les conseqüències que pot portar la cancel·lació o l’anul·lació de les activitats en el sector musical.

X

Notícies Relacionades

L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

L’Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia, els nous guardons anuals de l’Acadèmia, que projectaran els valors artístics,…

Tot preparat pels Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música

S'apropa la primera edició dels Premis Alícia. Vols assistir a la cerimònia d'entrega? Escriu-nos a l'adreça electrònica alicia@academiamusica.cat!

El primer Fòrum de l'Acadèmia Catalana de la Música

El Fòrum será la primera actividad de carácter público que organiza la Academia y tendrá lugar el jueves 23 de…