L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

lacosta

L’Acadèmia Catalana de la Música ha presentat els Premis Alícia, els nous guardons anuals de l’Acadèmia, que projectaran i promocionaran de manera transversal els valors artístics, culturals i socials de la música. La presentació s’ha fet aquest dijous en el marc del Mercat de Música Viva de Vic davant d’una cinquantena d’acreditats i una desena de periodistes.

Els guardons, que s’entregaran anualment en una gala que se celebrarà en una data al voltant del Dia Mundial de la Música (21 de juny), premiaran aquells projectes i/o iniciatives singular que tinguin l’excel·lència com a element vertebrador i una certa atemporalitat que els posicioni al marge de les dinàmiques del mercat.

El president de l’Acadèmia, el músic Gerard Quintana, ha explicat que l’objectiu és que els premis siguin “atemporals” i que promocionin la “música produïda a Catalunya sense distinció de gèneres o estils”. Quintana ha comparat els premis amb un ecosistema ja que la seva meta és “fomentar la creativitat, l’educació d’un públic excel·lent i la felicitat dels ciutadans”.

Amb el nom dels premis vol fer reflexionar al conjunt de la societat sobre la necessitat de feminitzar el sector cultural i treballar sense prejudicis de gènere. Per altra banda “Alícia” fa referència a l’imaginari ple de creativitat i fantasia, alhora surrealista, crític i intel·ligent que conforma l’obra d’”Alícia al país de les meravelles” i que connecta amb la voluntat de l’Acadèmia de subratllar el poder evocador, creatiu, artístic i social de les arts musicals.

Finalment, amb Alícia també es vol retre homenatge a una de les intèrprets catalanes més universals: Alícia de Larrocha.

Els premis constaran de 15 categories: la trajectòria; l’autoria o composició; la interpretació; la innovació; el talent emergent; el projecte social; el projecte educatiu; la interdisciplinarietat; la internacionalització; la producció discogràfica i/o audiovisual; el periodisme musical; la recerca; el directe; la mediterraneïtat; i les mencions o premis especials.

Els encarregats de proposar persones, entitats o projectes per als premis seran els mateixos acadèmics i les entitats associades que tindran en compte que hagin contribuït a donar prestigi a la cultura musical del país. Seran els mateixos acadèmics qui valorin i escullin les propostes guanyadores.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

El primer Fòrum de l'Acadèmia Catalana de la Música

El Fòrum será la primera actividad de carácter público que organiza la Academia y tendrá lugar el jueves 23 de…

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…