MOU-TE AMB LA QUINZENA METROPOLITANA DE DANSA

lacosta

Amb una gran varietat de gèneres i estils i una àmplia diversitat de públics, de l’1 al 18 de març la Quinzena metropolitana de dansa porta als teatres, vagons de metro i carrers de l’àrea metropolitana de Barcelona, una programació heterogènia amb més de cent espectacles que van des de la dansa clàssica i la dansa contemporània, passant pel flamenc i el hip hop, fins arribar a la dansa popular i que impliquen tant a professionals del sector com a escoles de dansa i espectadors.

Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet són les ciutats que conformen aquest projecte que va néixer amb la intenció de donar més visibilitat a un gènere de les arts escèniques que no està normalitzat a les cartelleres de les grans ciutats i a la vegada, ampliar els seus públics. Amb aquesta intenció i la d’oferir mirades actuals sobre l’art del moviment, la programació de la Quinzena metropolitana de dansa s’ha dividit en tres grans blocs: una programació de sala, una familiar i una de carrer.

La programació de sala inclou propostes com ara UanMI, el segon treball de llarga durada Laly Ayguadé, que mostra al Mercat de les Flors una peça física i teatral que parla de les persones i les seves transformacions davant les emocions exposades a la col·lectivitat. La companyia La Taimada, codirigida entre Olga Álvarez i Jordi Cabestany, presenta dues propostes a L’Antic Teatre: Lo.Li.Ta, treball basat en l’obra mestra de Nabókov, on la innocència, la bellesa i la degradació són els eixos vertebradors per suggerir sonoritats i imatges ocultes, i La Mort, una peça que gira entorn la bellesa del cos inert, la fragilitat i la pèrdua

Les propostes pel públic familiar són un dels reptes del projecte, una obra d’aquest bloc és Pinocchio, de la companyia Jasmin Vardimon, una versió del conte clàssic de Collodi que irromp al SAT! Sant Andreu Teatre amb una combinació de teatre físic, caracterització, tecnologies innovadores, text i dansa per explorar la idea del que significa ser humà. I pel que fa a les produccions pròpies de la Quinzena metropolitana de dansa, Quadres d’una exposició es presenta com una famosa suite de quinze peces musicals composta per Mússorgski per retre tribut al seu amic Viktor Hartmann, arquitecte i pintor aficionat. Jugant amb les noves tecnologies i amb estètiques contemporànies, el suggeridor espectacle creat per Roser Muñoz i Joan Boix adopta el format d’una visita guiada a un museu amb ulleres de realitat virtual.

Dins la programació de carrer, per una banda cal esmentar Origami, un duet entre la ballarina Satchie Noro i una màquina, una proposta espectacular i alhora delicada que viatjarà de ciutat en ciutat transformant un contenidor de dotze metres en un elegant objecte de papiroflèxia. Per altra banda, Under9, la proposta dels Broads Bros i Brincabros que omplirà els vagons de metro de hip hop, dansa vertical i dansa contemporània per acabar cada trajecte amb una festa de percussió i ritme.

Amb la intenció de diversificar els plats forts de la programació a teatres on la dansa no és habitual, la Quinzena metropolitana de dansa celebra la seva inauguració demà dijous 1 de març al Teatre Joventut de l’Hospitalet amb un espectacle de sis peces de diferents estils que van de la dansa contemporània al flamenc fusió i que seran interpretades per quaranta ballarins i ballarines sorgits de l’institut del Teatre. Aquesta estrena obrirà pas als més de cent espectacles que es repartiran pels diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona de l’1 al 18 de març i que pots consultar aquí.

Notícies Relacionades

Avançament de programació d'El Més Petit de Tots

El festival internacional d’arts escèniques dedicat a nens entre els 0 i 5 anys, aposta per oferir al públic "una…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…