La Nau Ivanow celebra 25 anys com a centre de creació escènica

lacosta

La Nau Ivanow: de fàbrica de pintures a fàbrica de possibilitats.

Aquest any compleix 25 anys com a centre de creació escènica, un referent de la ciutat en l’acompanyament a companyies, residències artístiques, internacionalització i treball amb el territori.

El desembre de 2022 farà 25 anys que es va orbrir la Nau Ivanow tal i com la coneixem ara. Situada al barri de la Sagrera de Barcelona ja ha esdevingut tot un referent com a centre de creació escènica.

En el marc de les celebracions dels 25 anys es farà al maig-juny una trobada amb totes les companyies residents a la Nau, al juliol se celebraran les jornades EXIT internacional i el 20 de desembre es farà una festa per a celebrar els 25 anys de la Nau Ivanow.

Un dels seus principals objectius és el de facilitar la creació, la mobilitat i la internacionalització dels projectes, així com la capacitació dels professionals de la cultura, en especial de les companyies de teatre emergents.

Aquest any 2022, al desembre, la NAU IVANOW celebra 25 anys i s’ha erigit com un espai d’acollida, d’acompanyament, d’assaig i error, d’investigació; un refugi on les companyies que l’habiten poden trobar el caliu per a treballar sense presses, amb bones condicions, i que no se sentin només usuàries d’un espai, sinó habitants naturals.

La Nau Ivanow vol ser un referent internacional en la professionalització, la mobilitat i les residències de creació escènica, tot ajudant a la dignificació del sector, i a la vegada ser un espai on les comunitats dels territoris puguin conviure amb les companyies i siguin part dels processos creatius.

El conjunt de projectes de la Nau Ivanow ve marcat per tres grans eixos de treball amb un denominador comú, la internacionalització, que de manera transversal és present en tots els projectes que porten a terme. Fan una ferma aposta per:

La creació, donen cobertura a totes les etapes del procés creatiu i a tota la cadena de valor d’un projecte escènic. Ofereixen la tranquilitat necessària per a investigar i treballar sense la pressa de treure resultats i de crear “productes” que sovint no reflecteixen l’esperit de les companyies.

L’acompanyament, per fer créixer i donar a conèixer el treball de les companyies. La Nau Ivanow fa una aposta clara per a acompanyar sense cap tipus d’ingerència artística, cada companyia ha de ser lliure de triar el seu camí. Fan aquest acompanyament per a poder ajudar a la professionalització i a la dignificació de les condicions de treball, tant presents com futures.

El treball amb el territori, és un espai on les comunitats poden viure els processos creatius i on mitjançant la participació d’aquestes s’estableix un diàleg directe amb les companyies que fa créixer tothom. Aquesta convivència ha de servir d’impuls per a generar societats crítiques i cohesionades i companyies compromeses amb les comunitats que les envolten.Així doncs, les residències són el focus principal de treball. Es vol dignificar les condicions de treball durant aquest procés de creació de les companyies, acompanyant-les sempre i dotant-los dels recursos necessaris que estan a l’abast de la Nau.

 

Notícies Relacionades

Artbuilding al centre de Pamplona

L'artista navarrès Mikel Belascoain ens proposa la instal·lació expositiva Madonna 1986, ocupant tot un edifici al centre de Pamplona.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS!

Et convidem a conèixer totes les activitats en motiu del Dia Internacional dels Museus (#DIM17) al Camp de Tarragona i…

L'ACEM celebra el seus 25 anys amb un concert multitudinari

Més de 5.500 músics participaran a la celebració final dels 25 anys de l'Associació Catalana d'Escoles de Música.