No us equivoqueu... la gent jove té molt a dir!

lacosta
NO ESBORRAR - NOTI

Us heu parat a pensar què els hi agrada als i les joves?

No creieu que ja hem invertit masses esforços en intentar portar el públic jove cap a la cultura? Quan en realitat la cultura forma part del seu ADN i són ells i elles qui s’hi apropen de manera natural i no al revés? De fet, els i les joves estan consumint moltíssima cultura. Potser ha arribat l’hora d’expandir les dimensions del que entenem per cultura.

Perquè, no us equivoqueu, la gent jove no està adormida i té molt a dir1. Vol propostes culturals obertes, diverses, prioritzant per damunt de tot l’experiència. Busca propostes que abracin les noves tendències, que siguin innovadores i que estiguin alineades amb valors i temàtiques que els preocupen com la sostenibilitat, la inclusió, el gènere, el feminisme o l’activisme. Vol prendre decisions conscients en vers a totes les accions i esdeveniments en els que participen.

Però, sobretot, vol canviar les regles del joc i participar dels processos creatius, generant llaços de relació amb els artistes. Busca aproximar-se a la cultura per formar part d’una comunitat, amb tot el que implica sentir-se part d’un grup.

Així que, obriu-los les portes!. Aquí us deixem propostes pensades per al gaudi de la Generació Z. Qui diu que als i les joves no els agrada la cultura?

Cultura feta per i per a la Generació Z

Des de La Costa us recomanem que no us perdeu l’exposició ACTIVE ACTIVISM ACT que proposa un nou i innovador model de consum cultural i de continguts, tant online com presencial, amb la finalitat d’atraure el públic de la Generació Z. Una proposta que posa el focus en l’activisme i que compta amb 15 artistes d’entre 16 i 25 anys procedents de 7 països europeus. Una proposta feta per i per a la Generació Z.

Aquesta innovadora experiència creativa tindrà lloc de forma presencial del 25 d’abril a l’1 de maig a l’IDEAL Centre de les Arts Digitals de  Barcelona, i online fins el 31 de maig. Està cocreada i coorganitzada per l’equip de VIBE i l’entrada és gratuïta.

Més info aquí: https://vibe-experience.com/

Antenes, connectant joves amb la cultura

La relació entre programació cultural i joves no sempre ha estat fàcil. D’aquí va sorgir la necessitat d’impulsar el projecte Antenes en el marc del PECT, l’Oficina de Foment de les Arts de Girona i Tramoia Produccions Culturals. Una experiència pilot on els i les joves viuen la gestió cultural des de dins, implicant-los en programacions culturals de la ciutat de Girona i el seu entorn territorial.

Des de La Costa participem en aquest fantàstic projecte impartint una formació de comunicació per a joves el proper dissabte 30 d’abril.

Més informació aquí: https://tramoiacultura.cat/Antenes-Connectant-amb-la-cultura

Donant pas a joves creadors/es

El 5, 6 i 7 de maig arriba una nova edició de l’OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Disseny i Art Digital de Barcelona.

Aquest festival de referència mostra les últimes tendències en l’àmbit de la creativitat i el disseny i reunirà a Barcelona durant 3 dies a les principals veus de la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i la cultura digital contemporània.

L’OFFF compta amb el programa per a joves OFFF Academy. Dins d’aquest programa, i en la col·laboració amb Wix Playground, enguany presenta un nou concurs, “On the Rise 2022”, per a joves talents creatius (dissenyadors, il·lustradors, directors i altres professionals creatius emergents), oferint un escenari per a mostrar la seva obra i rebre el reconeixement de la comunitat creativa internacional.

Més informació aquí: https://www.offf.barcelona

D’instagram a Tik Tok

Per arribar al públic jove cal parlar el seu llenguatge i comunicar-nos a través dels seus canals. Al juny impartim la formació D’Instagram a Tik Tok: Com podem atraure el públic jove a les activitats culturals a través de les xarxes socials. Una formació a mida per al Consell Comarcal de l’Anoia (a través de la Diputació de Barcelona) que incideix en com podem arribar als joves a través de les xarxes socials per a generar una comunitat activa al voltant dels projectes culturals.

Entreteniment i coneixement, tàndem infal·lible per a arribar al públic jove

El Saló Eròtic de Barcelona celebra la seva edició més revolucionària, feminista i inclusiva, del 16 al 19 de juny,al Pavelló Olímpic Vall d’Hebron de Barcelona. Enguany reivindica la normalització de l’eròtica sexual i l’acceptació dels cossos no normatius.

I com entreteniment no està renyit amb aprenentatge, i seguint la línia que ja va iniciar en la darrera edició, enguany el Saló reforça la seva vessant educativa amb tres espais que aprofundiran en temàtiques d’especial interès per al públic jove com els plaers íntims o la consciència del cos a través de tallers i conferències guiades per sexòlegs i psicòlegs relacionats amb la sexualitat.

Venda d’entrades i més informació a principis de maig, aquí: https://www.saloneroticodebarcelona.com

El públic jove abraça les noves tendències

El Festival•B fa un salt cap al Parc del Fòrum el 30 de setembre i 1 d’octubre i pren el pols a la cara b del panorama musical.

Aquest festival de cultura musical urbana i independent és el principal aparador a Barcelona de les tendències musicals i els sons alternatius més frescos del moment. Un festival que s’ha fet un forat en l’agenda com un esdeveniment únic i molt esperat per un públic jove que abraça les noves tendències, responsable de penjar cartell de sold out a cada una de les seves últimes 4 edicions a la Fàbrica Fabra i Coats. Veieu com als i les joves sí els agrada la cultura?.

Més informació i entrades aquí: https://fstvlb.com

 

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!