LA FESTA DELS MEMES ARRIBA PER PRIMER COP AL CCCB - La Costa

lacosta
meme_twitter_1920x1080-1 (arrastrado)

La festa dels memes arriba dissabte 3 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb la primera edició del Memefest, un festival que per sobre de tot vol celebrar i reivindicar una forma de comunicació popular i lliure a partir d’una vetllada de celebració que inclourà converses, projeccions, una batalla de memes i un concert final.

El Memefest es defineix com un homenatge a la cultura digital i a la creació anàrquica que Internet fa possible, sobretot des de la perspectiva de l’humor quan aquest és el que finalment uneix comunitats d’usuaris amb codis i llenguatges propis.

Les creadores d’aquest festival són Les filles d’Internet (Edgar Riu, Maria Farràs, Clara Duch i Lucia Calvo) totes quatre treballen al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on un dia es van adonar que darrere els memes que compartien per riure mentre dinaven hi havia alguna cosa molt més que anecdòtica de la qual se’n poda treure molt suc. Per això, després de tant de temps treballant per fer realitat projectes d’altres creadors, van creure que era el moment de fer un festival propi que tractés els memes com a cultura contemporània d’una manera festiva i des de l’humor.

Des del primer moment el que Les Filles d’Internet tenien clar era a qui volien convidar: gent molt popular i potent a les xarxes amb una lucidesa a l’hora de fer humor a Internet, i va ser a partir de conversar amb aquestes figures que van anar sorgint els temes de reflexió que es tractaran al festival. Així doncs, Carlo Padial es va convertir en el que serà el mestre de cerimònies de la vetllada i que sota el títol de Meme it yourself posarà a conversar Dolors Boatella i Felipe G. Gil sobre l’horitzontalitat i el caràcter col·lectiu i polític de les creacions lliures d’autoria, de la cultura de la remescla i la promíscua i inclassificable vida dels memes.

Els límits de l´humor seràn abordats per la Júlia Cot i Tomàs Fuentes, que reflexionaran sobre com encaixa l’humor negre en el món meme i sobre si abunda l’humor blanc perquè facilita la viralitat. El final d’aquesta xerrada donarà pas a Noel Ceballos i El Hematocrítico que, amb el cartell de Memefail: Quan l’humor viral fracassa, parlaran precisament del fracàs internàutic de l’humor, per què i què és el que passa quan aquest humor viral fracassa.

Per si les converses no porten a una unanimitat, el festival té preparada una Batalla de memes dirigida i presentada per Alba Rihe, en la qual es posarà a prova la capacitat dels sis ponents de fer humor en directe i sobre un escenari. Els acompanyaran cinc convidats especials més: Christian Flores, Ana Polo, Ana Belén Rivero i Oye Sherman, tots seleccionats pel seu enginy a l’hora de fer humor a la xarxa. Seran tan enginyosos en directe?

La festa tancarà amb un concert de Los Ganglios, una banda que entén la música des de la hibridació, unint la creació audiovisual, la música i la performance i que combina lletres divertides i àcides amb punk electrònic, tecno, rock o cúmbia per fer el que ells anomenen Música Porc.

Notícies Relacionades

L&F Market noticia

Amants del vintage! Arriba LOST&FOUND al Moll de la Fusta

Lost&Found Market celebrarà, una edició al Moll de la Fusta de Barcelona amb música, sessions de djs, activitats i la…

noti_crea

CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet

La primera edició d'aquesta festa al Districte Cultural de L'Hospitalet és un dels imprescindibles de la setmana. És una jornada…

zoom

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…