LA COSTA ENTREVISTA TORTELL POLTRONA

lacosta

Enguany tornes a la direcció del Festival de Pallassos de Cornellà – Memorial Charlie Rivel, després d’haver-ne estat un dels fundadors fa ja uns quants anys. Com encares l’aposta?

M’agradaria recuperar l’ànima de la primera edició i ser fidel al enunciat del festival:

Festival: Esdeveniment festiu que sol tenir caràcter periòdic.

Internacional: En què participen dues o més nacions, i/o que transcendeix del propi país.

Pallasso: Personatge vestit de manera estrafolària que fa riure.

Cornellà de Llobregat: Municipi de la comarca del Baix Llobregat situat al marge esquerre del riu Llobregat.

Memorial: Acte en memòria d’una persona ja difunta.

Charlie Rivel: Nom artístic de Josep Andreu i Lasserre (Cubelles, 23 d’abril de 1896 – Sant Pere de Ribes, 26 de juliol de 1983), pallasso català.

Els Pallassos i Pallasses prenen els carrers de Cornellà en aquesta nova edició del festival. Ens expliques una mica?

Tinc la intenció de fer un festival pensant en primer lloc amb la gent de Cornellà, per lo que la programació més important que es dura a terme el cap de setmana serà en els carrers i les places de la ciutat i aprofito per convocar a tothom a gaudir dels pallassos i pallasses.

Com veus la professió del pallasso avui dia?

En els anys 80 vam tenir una explosió de la nostra professió, abans el pallasso era una persona, bàsicament un mascle, que s’exhibia en el món del circ, gaire bé exclusivament. Amb els anys que han passat cal anunciar amb molta alegria l’arribada de les dones que s’han posat al nivell masculí i en molts casos l’han superat i ens hem reproduït en moltes vessants que han sortit inclús de les arts escèniques com eren enteses. Ara mateix sota el nom de pallasso existeixen diferents varietats que es nomenen amb el mateix adjectiu però que fan feines molt diferents com per exemple el Pallasso Hospital capaç de treballar amb molt poc públic, el Pallasso Terapeuta, i una llarga llista de varietats i aplicacions.

La Convenció del Món Pallasso aplegarà molts professionals del sector per a debatre temes claus de la professió. Creus que serà un bon moment aprofitant que molts dels professionals hi seran presents a Cornellà amb motiu del Festival?

Així ho desitjo, la feina del pallasso no es pot fer sense la presència d’un públic que rigui. És per això que la meva intenció bàsica es fer un festival per als Pallassos i la gent de Cornellà, sense oblidar que tothom hi és convidat.

Quines creus que són les 3 cites amb el món del pallasso que no et perdries mai?

Per sort el nostre ofici compte amb bons festivals Milà, Toronto, Melbourne, Londres, Terngier, Arrigorriaga, Durango i un llarg etc. Espero de totes maneres que el de Cornellà sigui el millor.

Notícies Relacionades

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

LA COSTA ENTREVISTA MARC CHORNET

Aquesta setmana entrevistem a Marc Chornet, director i traductor de l'obra de teatre TOP GIRLS que es pot veure al…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…