LA BLUEPROJECT FOUNDATION PRESENTA NOVA EXPOSICIÓ

lacosta

La Blueproject Foundation presenta l’exposició You Can’t Leave Fingerprints on Stone, de Cristina Mejías i que es podrà veure de forma gratuïta a la sala Project del 17 de juliol fins al 4 d’octubre del 2020.

Cristina Mejías va ser seleccionada com a artista resident de la fundació a la passada convocatòria i la seva proposta va ser triada entre quasi 600 rebudes per a projectes expositius i de performance.

Mejías desenvolupa la seva proposta creativa a partir d’una experiència arqueològica viscuda l’any 2015 a una illa grega i ho fa a través d’objectes, escultures i videoinstal·lacions, alguns inèdits i presentats per primera vegada en una mateixa exposició. En paraules de Jesús Alcaide, comissari independent i artista, You Can’t Leave Fingerprints on Stone recull una sèrie de treballs realitzats per Cristina Mejías des de 2018 fins a 2020 en què la memòria viscuda de la seva experiència a l’illa de Gavdos i la relació pròpia amb el context de l’arqueologia li serveixen per transitar per les maneres i els gestos amb què la producció artística s’acosta a la construcció de la història i la memòria. Des de la presència mateixa del paisatge de l’illa, abstret en els diversos elements escultòrics que apareixen a l’exposició, fins a les videoinstal·lacions que se centren en la mateixa disciplina arqueològica i la història oral que configura els mites i les llegendes de l’illa, You Can’t Leave Fingerprints on Stone es proposa com una projecció d’allò que va ser el “llavors-allí” i no és l’“aquí-ara”, la possible utopia futurible d’allò que encara ha d’arribar i es troba a manera de fantasma en el nostre propi passat.

El programa de residències de la Blueproject Foundation és un dels eixos centrals de la fundació, amb l’objectiu de donar suport a la producció de nous projectes i donar a conèixer el treball d’artistes emergents i internacionals.

Des de La Costa Comunicació continuem recolzant la Blueproject Foundation en la difusió de les seves activitats a la premsa i assessorant-los en la seva estratègia de comunicació.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

LA BLUEPROJECT FOUNDATION REOBRE LES SEVES PORTES

Des de La Costa Comunicació celebrem i acompanyem la reapertura de la Blueproject Foundation.

L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

L’Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia, els nous guardons anuals de l’Acadèmia, que projectaran els valors artístics,…