JAVIER CERCAS, MIA COUTO I DAVID FOENKINOS, EN EL FESTIVAL MOT

lacosta

La ciutat d’Olot agafa el relleu a Girona amb la tercera edició del MOT, Festival de Literatura de Girona_Olot. Fins al 16 d’abril, reconeguts autors conversaran sobre “vides escrites”, el tema proposat per aaquesta edició per la comissària Margarida Casacuberta.

El MOT vol aproximar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és important per al benestar de les persones, oferir una programació de qualitat a escala nacional i internacional, a plegar escriptors i experts i convertir Girona i Olot en centres d’alta cultura literària. Després de dues edicions, el MOT camina ferm cap a la consolidació definitiva com a festival de literatura de referencia tant singular com rigorós.

El tema de la tercera edició del MOT, “Vides escrites. Escriure vides”, explorarà els procesos creatius que hi ha darrere les biografíes literàries. Del 14 al 16 d’abril autors reconeguts exploraran temes com escriure muses, amb Cristina Masanés  i Eva Vàzquez; vides obsessives amb Carlos Fonseca i Juan Antonio Masoliver Ródenas; escriure maquis amb Alicia Giménez Bartlett i Martí Domínguez; escriure dones silencioses amb Juan José Millás i Monika Zgustová; vides estroncades amb David Foenkinos i Perico Pastor; escriure impostors amb Javier Cercas i Maria Barbal i finalment, escriure la bèstia humana amb Mia Couto i Jordi Nopca.

A més dels diàlegs centrals amb els autors convidats, els dissabtes al matí podrem gaudir del Ver-MOT, una combinació de conversa i lectura que a Olot es pregunta per què tants escriptors han volgut escriure la vida d’un personatge tan emblemàtic com Jacint Verdaguer. Conduït per Xavier Albertí, hi participaran Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira i Miquel de Palol.

La programació també inclou Espectacles escènics, com Ventura, amb David Planas i Meritxell Yanes, que transformarà Can Trincheria en un escenari de vida, o l’espectacle familiar Irakurriz, amb Shakti Olaizola, a la plaça del Teatre d’Olot. La presentació-concert Jo no hi era però me’n recordo, amb Quico Pi de la Serra, Julià Guillamon i Joan Sala, director de l’editorial Comanegra, posarà punt final a l’edició d’enguany del MOT a la sala La Carbonera d’Olot.

Notícies Relacionades

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…

ÚLTIM CAP DE SETMANA DEL PAS!

Obeses (amb la Coral Ars Nova de Martorell) i el flamenc de Sonia Olla & Ismael Fernández, protagonistes de l'últim…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…