IGUANA TEATRE PRESENTA "LLUM TRENCADA" AL TANTARANTANA - La Costa

lacosta

Aquesta dijous 30 de gener la companyia mallorquina Iguana Teatre aterra al teatre Tantarantana amb la peça Llum Trencada, que reuneix històries de guerra, dones i República en un muntatge guardonat amb el premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques 2018.

La dramatúrgia de l’espectacle és autoria d’Aina Salom i Carme Planells, pren com a punt de partida els llibres Dones republicanes. Memòria de la Guerrra Civil a Mallorca de Margalida Capellà i continua el treball de l’anterior proposta d’Iguana Teatre, Mar de Fons, que va passar la temporada passada pel Teatre Lliure amb gran èxit de crítica i de públic.

Llum Trencada vol oferir una visió de gènere del conflicte bèl·lic, la guerra i la postguerra, des del punt de vista de les dones que l’han viscut i patit. La peça es centra en la Guerra Civil espanyola i la repressió posterior a Mallorca, però amb la intenció d’abastar totes les dones i totes les guerres.

La proposta recupera algunes històries de les dones que van anar a presó, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre. I reivindica el paper d’altres dones, activistes, fortes i valentes, que s’atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar.

Llum Trencada es podrà veure a la Sala Àtic22 del teatre Tantarantana del 30 de gener al 9 de febrer, de dijous a diumenge.

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…