IGUANA TEATRE PRESENTA "LLUM TRENCADA" AL TANTARANTANA - La Costa

lacosta

Aquesta dijous 30 de gener la companyia mallorquinaĀ Iguana TeatreĀ aterra al teatre Tantarantana amb la peƧaĀ Llum Trencada, que reuneixĀ histĆ²ries de guerra, dones i RepĆŗblica en un muntatge guardonat amb elĀ premi Ciutat de Palma d’Arts EscĆØniques 2018.

La dramatĆŗrgia de l’espectacle Ć©s autoria d’Aina Salom i Carme Planells,Ā pren com a punt de partida els llibresĀ Dones republicanes. MemoĢ€ria de la Guerrra Civil a Mallorca de Margalida CapellĆ Ā i continua elĀ treballĀ deĀ l’anterior proposta d’Iguana Teatre,Ā Mar de Fons, que va passar la temporada passada pel Teatre Lliure amb gran ĆØxit de crĆ­tica i de pĆŗblic.

Llum TrencadaĀ vol oferir una visioĢ de geĢ€nere del conflicte beĢ€lĀ·lic, la guerra i la postguerra, des del punt de vista de les dones que lā€™han viscut i patit. La peƧa es centraĀ en la Guerra Civil espanyola i la repressioĢ posterior a Mallorca, peroĢ€ amb la intencioĢ dā€™abastar totes les dones i totes les guerres.

La proposta recupera algunes histoĢ€ries de les dones que van anar a presoĢ, no per les seves idees poliĢtiques, sinoĢ perqueĢ€ eren filles d’un o dones d’un altre. I reivindica el paper dā€™altres dones, activistes, fortes i valentes, que sā€™atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar.

Llum TrencadaĀ es podrĆ  veure a la Sala ƀtic22 delĀ teatreĀ TantarantanaĀ del 30 de generĀ al 9 de febrer, de dijous a diumenge.

NotĆ­cies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de CornellĆ 

El diumenge va acabar la divuitena ediciĆ³ del Festival Internacional de Pallassos de CornellĆ -Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONƈIXER EL GREC DE LA Mƀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaciĆ³ oberta que farĆ  Cesc CasadesĆŗs per donar a conĆØixer tota la programaciĆ³ d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona ediciĆ³ del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarĆ  tot el teixit creatiu i…