Hiroshima estrena temporada amb Harleking

lacosta

La sala Hiroshima aposta per a la seva inauguració de temporada per l’estrena a Espanya d’un exquisit treball coreogràfic inspirat en la figura de l’Arlequí i els codis i patrons de moviment presents en tradicions teatrals com la Comedia Dell’Arte o en les tècniques de màscara.

Harleking és una magistral reinterpretació de l’essència del joc escènic amb la que els artistes italians Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi rendeixen tribut al teatre des de la composició coreogràfica. Només es podrà veure el divendres 4 i el dissabte 5 d’octubre a la sala Hiroshima, després d’haver recorregut importants espais i festivals europeus.

Harleking és una brillant reinterpretació de patrons de moviment i de la gestualitat presents a tradicions teatrals com la Commedia dell’Arte i en les diverses tècniques de màscara, i una interessant aproximació a la figura d’Arlequí, l’astut servidor que ocupa un lloc central a la narrativa, el teatre i la pintura universal. A Harleking aquests dos artistes, creen un dimoni de múltiples identitats amb reminiscències grotesques. La performance és d’una pura teatralitat, els intèrprets porten al màxim el rendiment de les seves capacitats expressives, oferint una varietat de figures i suggerents imatges d’alegria i de drama.

Una exquisita i senzilla peça que rendeix tribut al teatre de gest des de la composició coreogràfica que obre la temporada de la sala després d’haver recorregut importants plataformes i festivals d’Europa com Open Spaces Sommer del Tanz at Tanzfabrik Berlin, el Short Theatre, Gender Bender en Bologna o Aerowaves Springforward 2019.

Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi treballen en duet des de 2008, amb seu a Torino i a Berlín. La seva investigació artística entrellaça dansa, performance i art visual. Aprofundint en temes relacionats amb la unió històrica entre comunicació, violència i poder, recorren a imaginaris antics, creant figures o imatges híbrides entre la història i la contemporaneïtat. El seu darrer treball ha rebut l’Hermès Dance Prize.

La funció del divendres 4 d’octubre, que inaugurarà la temporada 2019-2020 de la sala Hiroshima, anirà seguida de l’habitual meet the artist, una trobada amb els artistes al hall del teatre, per tal de conèixer en una conversa distesa la seva metodologia de treball mentre fem un vi o una cervesa.

L’estrena de Harleking a Espanya compta amb el suport de l’Instituto Italiano de Cultura.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

NÚRIA GUIU ESTRENA "LIKES" A LA SALA HIROSHIMA!

La sala Hiroshima presenta una de les seves principals apostes de la temporada: l'espectacle Likes de la coreògrafa i ballarina…

HIROSHIMA ARRENCA TEMPORADA AMB OONA DOHERTY

La sala Hiroshima inaugura la seva 5a temporada presentant per primera vegada a Espanya la jove artista Oona Doherty, una…