Hiroshima estrena temporada amb Harleking - La Costa

lacosta

La sala Hiroshima aposta per a la seva inauguraci√≥ de temporada per l’estrena a Espanya d’un exquisit treball coreogr√†fic inspirat en la figura de l’Arlequ√≠ i els codis i patrons de moviment presents en tradicions teatrals com la¬†Comedia Dell’Arte o en les t√®cniques¬†de m√†scara.

Harleking¬†√©s una magistral reinterpretaci√≥¬†de l’ess√®ncia del joc esc√®nic amb la que els artistes italians Ginevra Panzetti i¬†Enrico Ticconi rendeixen tribut al teatre des de la composici√≥ coreogr√†fica. Nom√©s es podr√† veure¬†el divendres 4 i el dissabte 5 d’octubre¬†a la sala Hiroshima, despr√©s d’haver¬†recorregut¬†importants espais i festivals europeus.

Harleking¬†√©s¬†una brillant reinterpretaci√≥¬†de patrons de moviment i de la gestualitat presents a tradicions teatrals com¬†la Commedia dell‚ÄôArte i en les diverses t√®cniques¬†de m√†scara, i una interessant aproximaci√≥¬†a la figura d’Arlequ√≠, l’astut servidor que ocupa un lloc central a la narrativa, el teatre i la pintura universal. A¬†Harleking¬†aquests dos artistes, creen un dimoni de m√ļltiples identitats¬†amb¬†reminisc√®ncies¬†grotesques. La performance √©s d’una pura teatralitat, els int√®rprets porten al m√†xim¬†el rendiment de les seves capacitats expressives, oferint una varietat de figures i suggerents imatges d’alegria i de drama.

Una exquisita i senzilla pe√ßa que rendeix tribut al teatre de gest des de la composici√≥ coreogr√†fica que obre la temporada de la sala despr√©s d’haver recorregut importants plataformes i festivals d’Europa com¬†Open Spaces Sommer del Tanz at Tanzfabrik Berlin, el Short Theatre, Gender Bender en Bologna o Aerowaves Springforward 2019.

Ginevra Panzetti¬†i¬†Enrico Ticconi¬†treballen en duet des de 2008, amb seu a Torino i a Berl√≠n. La seva investigaci√≥ art√≠stica entrella√ßa dansa, performance i art visual. Aprofundint en temes relacionats amb la uni√≥ hist√≤rica entre comunicaci√≥, viol√®ncia i poder, recorren a imaginaris antics, creant figures o imatges h√≠brides entre la hist√≤ria i la contemporane√Įtat. El seu darrer treball ha rebut l’Herm√®s Dance Prize.

La funci√≥¬†del divendres 4 d’octubre, que inaugurar√† la temporada 2019-2020 de la sala Hiroshima, anir√† seguida de l’habitual meet the artist, una trobada amb els artistes al hall del teatre, per tal de con√®ixer en una conversa distesa la seva metodologia de treball mentre fem un vi o una cervesa.

L’estrena¬†de¬†Harleking¬†a Espanya compta amb el suport de l’Instituto Italiano de Cultura.

Notícies Relacionades

VOLS CON√ąIXER EL GREC DE LA M√Ä DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaci√≥ oberta que far√† Cesc Casades√ļs per donar a con√®ixer tota la programaci√≥ d'enguany!

N√öRIA GUIU ESTRENA "LIKES" A LA SALA HIROSHIMA!

La sala Hiroshima presenta una de les seves principals apostes de la temporada: l'espectacle Likes de la core√≤grafa i ballarina…

HIROSHIMA ARRENCA TEMPORADA AMB OONA DOHERTY

La sala Hiroshima inaugura la seva 5a temporada presentant per primera vegada a Espanya la jove artista Oona Doherty, una…